MójCatering wprowadza nowość - „Dietę dla mózgu”. Jej autorem jest biohacker – Michał Undra.
Jak dowodzą naukowcy, racjonalnie skomponowane menu ma pozytywny wpływ na pracę naszego mózgu i zdolności intelektualne. Im wcześniej o to zadbamy, tym dłużej będziemy cieszyć się sprawnością myślenia i doskonałą pamięcią.
Osoby, które chcą przybrać na masie, albo zgubić nadmiar tkanki tłuszczowej, zwykle nie mają problemu z dopasowaniem odpowiedniej diety, obliczonej na konkretne składniki odżywcze i wartości kaloryczne.
Szukasz magazynu do wynajęcia. Zobacz ogłoszenia na PropertyStock.pl
- Dieta ma ogromny wpływ na działanie, jak i strukturę mózgu. Prawie każdy kojarzy „zjazdy" energetyczne po posiłkach przetworzonych, obfitujących w węglowodany. To najbardziej podstawowy i najbardziej odczuwalny wpływ odżywiania na pracę mózgu. Do tego dochodzą rozdrażnienie, problemy z koncentracją, drżenie rąk czy bóle głowy, gdy nie zjemy posiłku. Oba te czynniki najczęściej związane są ze źle kontrolowaną glikemią, czyli poziomem glukozy we krwi. Odpowiednia stabilizacja glikemii to dobry poziom koncentracji i energii przez cały dzień – mówi Michał Undra, autor „Diety dla Mózgu” MójCatering
- Odpowiednia dieta może pomóc w poprawie takich wskaźników jak lepsza pamięć, sprawniejsze myślenie czy koncentracja. Mózg każdego z nas może funkcjonować odpowiednio, jeśli będzie dobrze odżywiony - dodaje.
"Dieta dla mózgu" Mój Catering składa się z 5 odpowiednio zbilansowanych posiłków oraz koktajlu na bazie ashwagandy, który wspiera działanie naszego najważniejszego organu.
Podobnie jak wszystkie diety marki MójCatering, dostępna jest w pięciu wariantach kalorycznych (1500, 1800, 2000, 2200, 2500), bazujących na innowacyjnym rozkładzie makroskładników.
Nie przegap najważniejszych wiadomości