Pascal Brodnicki razem z grupą Food & Friends Polska, której założycielami są Jan i Marek Rogala, wystartował z cateringiem Pascal Box. To pierwszy z zaplanowanych formatów konceptu gastronomicznego Pascal Franchise.
Pascal Box to pierwszy z zaplanowanych formatów konceptu gastronomicznego Pascal Franchise, który grupa Food & Friends Polska S.A. uruchomiła na podstawie umowy inwestycyjnej zawartej z Pascalem Brodnickim.
Kolejnym projektem po cateringu ma być Pascal Today, czyli małe punkty gastronomiczne, w których będzie można wziąć pudełka do jedzenia lub zjeść na miejscu. Trzeci planowany projekt to Pascal House, czyli restauracja z kuchnią domową, z prostymi przepisami.
Szukasz magazynu do wynajęcia. Zobacz ogłoszenia na PropertyStock.pl
Obecnie Pascal Box oferuje dwie opcja zamówień: dania z karty lub menu #PascalPoleca. Ceny zaczynają się od 1899 złotych miesięcznie. W menu Pascala znajdują się 3 linie potraw: domowo, światowo, energia (potrawy w stylu smart-carb). Diety dostępne są w trzech rozmiarach S (99.90 zł za dzień), M (129.90 zł za dzień) i L (149.90 zł za dzień).
Catering PascalBox dostarcza do prawie 3000 miejscowości w Polsce.
PascalBox to popisowe przepisy Pascala zgromadzone przez lata pracy szefa kuchni, gospodarza programów kulinarnych i podróżnika. Dzieli się również daniami znanymi z domowej kuchni jego Babci oraz Mamy. W cateringu Pascala jedną z najważniejszych ról odgrywają składniki – zawsze świeże i najwyższej jakości. Jak sam przyznaje. Przyjemność podniebienia potrzebuje braku kompromisów. W podejściu do jakości produktów nie ma skrótów. Piękne przepisy powstają tylko z prawdziwych plonów i przetworów.
PascalBox
W daniach Pascala Brodnickiego sercem smaku są sosy.
Filozofia sosów leży u podstaw kuchni francuskiej. Są smakowym filarem popisowych potraw. W daniach PascalBox pojawiają się sosy znane i zaskakujące, przyjemne i pobudzające, a także domowe i światowe.
PascalBox
Posiłki dostarczane są w najmniejszych możliwych i przyjaznych środowisku eko-pudełkach z pulpy trzcinowej, dzięki czemu zawierają 20 razy mniej sztucznych tworzyw od klasycznych opakowań. Z kolei papierowe torby na pudełka z posiłkami można dalej wykorzystywać do dowolnych domowych celów.
Pascal Brodnicki zadebiutował w telewizji w 2004 r. programem kulinarnym w TVN ''Pascal: Po prostu gotuj!''. Prowadził też programy ''Pascal Express'' i ''Smakuj świat z Pascalem'' czy „Tak smakuje dziękuję”. Jest autorem książek kulinarnych.
Pascal Brodnicki od lat promował światową kuchnię domową i inspirował do dobrego jedzenia na co dzień. Zawsze chciał działać na większą skalę i dotrzeć do jak największej liczby domów nie tylko przez "gotowanie na ekranie”, ale też poprzez zapewnienie powszechnej dostępności wygodnego jedzenia #convenientfood. PascalBox to popisowe przepisy Pascala zgromadzone przez lata pracy szefa kuchni, gospodarza programów kulinarnych i podróżnika. Dzieli się również daniami znanymi z domowej kuchni jego Babci oraz Mamy. W cateringu Pascala jedną z najważniejszych ról odgrywają składniki – zawsze świeże i najwyższej jakości. Jak sam przyznaje – Przyjemność podniebienia potrzebuje braku kompromisów. W podejściu do jakości produktów nie ma skrótów. Piękne przepisy powstają tylko z prawdziwych plonów i przetworów.
PascalBox
Zob. wywiad horecatrends.pl z Pascalem Brodnickim: Pascal Brodnicki inwestuje w nowe projekty (wywiad)
Materiał chroniony prawem autorskim - zasady przedruków określa regulamin.