Aleksander Pałka, nowy Chief Operating Officer w firmie food-tech Rebel Tang będzie odpowiadać za kompleksową realizację strategii firmy, współpracę z partnerami wewnętrznymi i zewnętrznymi oraz usprawnienie procesów wewnątrz organizacji.
- W Rebel Tang będę odpowiedzialny przede wszystkim za wprowadzenie procesów usprawniających wdrażanie nowych partnerów oraz rozwijanie działu operacji, który odgrywa kluczową rolę w prowadzeniu wirtualnych konceptów restauracyjnych. Konsekwencją tego będzie wzrost liczby nowych partnerów oraz zwiększenie sprzedaży w obecnych i nowych lokalizacjach - deklaruje Aleksander Pałka.
Aleksander Pałka ma ponad 20-letni doświadczenie na kluczowych pozycjach w operacji, marketingu i w zarządzaniu projektami strategicznymi. Pracował w takich organizacjach jak Unilever, Danone czy Amrest, gdzie był odpowiedzialny za testowanie i wdrażanie nowych konceptów biznesowych. Twórca sieci Pizza Hut Express w Europie Centralnej. W ostatnich latach, w ramach spółki Amrest zaangażowany w testowanie i rozwój wirtualnych marek oraz konceptu „shadow kitchens” - czytamy w komunikacie prasowym.
Szukasz magazynu do wynajęcia. Zobacz ogłoszenia na PropertyStock.pl
W przeszłości odpowiedzialny za zarządzanie marketingiem takich marek jak Lipton, Saga, Danio, Pizza Hut czy Burger King.
- Patrząc na dotychczasowe sukcesy Aleksa, znajomość od podszewki rynku horeca i wysoką kulturę pracy, wierzymy, że sporo wniesie do naszego zespołu. Jego wieloletnie doświadczenie jest dla nas nieocenione, bo pozwoli nam szybko zoptymalizować wiele procesów. Niemniej ważne jest też to, że mamy spójną wizję kierunku rozwoju biznesu i tego, co możemy razem osiągnąć na rynku - podsumowuje Marek Cynowski, CEO spółki Rebel Tang.
Rebel Tang to firma food-tech (food & technology), która tworzy wirtualne restauracje funkcjonujące tylko w formie dostaw do klienta. Koncepcja biznesowa jest oparta na technologicznej usłudze uzupełniającej biznes restauracyjny, pozwalająca na uruchomienie dodatkowego źródła przychodu w każdej kuchni. Dzięki temu właściciele restauracji mogą lepiej wykorzystywać posiadane zasoby, bez dodatkowych inwestycji.
Nie przegap najważniejszych wiadomości
Materiał chroniony prawem autorskim - zasady przedruków określa regulamin.