Rynek dowozów jedzenia w Polsce rozwija się niezwykle dynamicznie. W czasie webinaru eksperci powiedzieli, dlaczego warto wprowadzić opcję dostaw w restauracjach.
– Rynek dostaw ma ogromny potencjał dla restauracji, a zarazem jest trudnym zadaniem. Dlatego w naszym poradniku zawarliśmy wszystkie zagadnienia potrzebne do wprowadzenia dostaw w swoim lokalu. W poradniku są zawarte informacje dla restauratorów, którzy dopiero planują rozpocząć dowóz, ale także dla tych, którzy już od jakiegoś czasu mają taką opcję w restauracji, bo trzeba pamiętać, że dostawy to temat, nad którym cały czas trzeba pracować – powiedział Arkadiusz Krupicz.
Zdaniem Oli Lazar dostawy są aktualnie najlepiej rosnącym segmentem w gastronomii
Szukasz magazynu do wynajęcia. Zobacz ogłoszenia na PropertyStock.pl
– Delivery jest segmentem, który rośnie znacznie szybciej niż cały rynek gastronomiczny, a teraz jeszcze bardziej zaczyna przyspieszać przez ograniczoną mobilność. Wiele osób preferuje korzystanie z najróżniejszych rodzajów usług, jeśli znajduje się w domu czy w pracy. Jeśli ktoś decyduje się wejść w biznes gastronomiczny ze względu na swoją pasję i chce przyjmować ludzi do pracy, to musi także patrzeć na wykresy i tabele w Excelu, a wzrosty w dostawach rosną bardzo szybko – powiedziała Ola Lazar.
– Dzięki współpracy z takimi serwisami jak pyszne.pl restauracja ma wgląd w sytuację na rynku. Może zobaczyć, co dzieje się w jej okolicy, jakie dania są popularne, w jakich godzinach warto postawić na dostawy. Dzięki temu widzimy więcej niż tylko swój biznes i mamy dostęp do szerszej wiedzy – dodała.
Nie przegap najważniejszych wiadomości
Materiał chroniony prawem autorskim - zasady przedruków określa regulamin.