Partnerzy portalu
BEEFShop - hodowca krów z Warmii otwiera nowy koncept gastronomiczny w Warszawie fot. shutterstock.com

BEEFShop - hodowca krów z Warmii otwiera nowy koncept gastronomiczny w Warszawie

Biznesmen Mariusz Białek, który posiada hodowlę krów HerefordWarmia w Miłakowie w powiecie ostródzkim i markę BEEFShop, coraz śmielej wchodzi z wołowiną do gastronomii - czytamy w portalspozywczy.pl.

Autor: www.portalspozywczy.pl Data: 09 kwietnia 2019 09:23

Biznes Mariusz Białka to naturalna hodowla bydła mięsnego rasy Hereford. Stado liczy obecnie około 700 sztuk. Początkowo gospodarstwo podjęło próbę dostaw byków opasowych do zakładów mięsnych. Okazało się jednak, że zakłady w znikomym stopniu były zainteresowane zakupem bydła o większym otłuszczeniu. Mariusz Białek postanowił więc, aby ubijać bydło usługowo i dostarczać mięso bezpośrednio do gastronomii.

- Ten kierunek miał z marketingowego punktu widzenia swoje wady. Wołowina stawała się dla konsumenta anonimowa, a co gorsze gastronomia wykorzystywała naszą markę do wyróżnienia się od konkurencji, a następnie wprowadzała w miejsce produktu z HerefordWarmia tańsze zamienniki z bydła mlecznego, co psuło reputację naszej wołowiny kulinarnej - mówi Mariusz Białek.

Dlatego w 2016 r. nasz rozmówca podjął decyzję o ograniczeniu współpracy z gastronomią, dodajmy - co do zasady, bo spółka wciąż dostarcza mięso, ale już tylko do wybranych i sprawdzonych lokali posiadających certyfikat pochodzenia wołowiny. Priorytetem dla firmy stała się sprzedaż detaliczna, początkowo poprzez własny sklep w Hali Gwardii, a aktualnie poprzez bezpośrednie dostawy samochodem-chłodnią i sklep internetowy BEEFShop.

Mięso z HerefordWarmia dostępne jest na terenie całej Polski. Już od czerwca będzie go można spróbować i zakupić w nowym koncepcie gastronomicznym BEEFShop w Warszawie.

- W czerwcu w odrestaurowanym Forcie 8 na warszawskim Służewie otworzymy nowy salon w lokalizacji, która pozwoli nam na więcej. Mając najlepsze steki i burgery w Polsce zadbamy o to, aby można je było degustować w sprzyjających warunkach i w dobrej cenie - mówi Białek.

Więcej na www.portalspozywczy.pl.

SŁOWA KLUCZOWE

Podobał się artykuł? Podziel się!

dodaj komentarz

Drodzy Użytkownicy!

W związku z odwiedzaniem naszych serwisów internetowych przetwarzamy Twój adres IP, pliki cookies i podobne dane nt. aktywności lub urządzeń użytkownika. Jeżeli dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, wówczas będą traktowane jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administratora tych danych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz w Polityce Prywatności pod tym linkiem.

Jeżeli korzystasz także z innych usług dostępnych za pośrednictwem naszych serwisów, przetwarzamy też Twoje dane osobowe podane przy zakładaniu konta, rejestracji na eventy, zamawianiu prenumeraty, newslettera, alertów oraz usług online (w tym Strefy Premium, raportów, rankingów lub licencji na przedruki).

Administratorów tych danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz również w Polityce Prywatności pod tym linkiem. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci szereg gwarancji i praw, a przede wszystkim prawo do sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych. Prawa te będą przez nas bezwzględnie przestrzegane. Jeżeli więc nie zgadzasz się z naszą oceną niezbędności przetwarzania Twoich danych lub masz inne zastrzeżenia w tym zakresie, koniecznie zgłoś sprzeciw lub prześlij nam swoje zastrzeżenia pod adres odo@ptwp.pl.

Zarząd PTWP-ONLINE Sp. z o.o.