BioBazar powraca do Fabryki Norblina



horecatrends.pl/informacja prasowa - 16 września 2021 11:23


18 września BioBazar rusza na nowo w swojej macierzystej lokalizacji przy ulicy Żelaznej w Warszawie. W ramach bazaru powstanie również BistroBar.

Pierwszy BioBazar odbył się tutaj 27 listopada 2010 roku. Za namową Agnieszki Saternus i Kingi Nowakowskiej, założycielek BioBazaru, 30 rolników i producentów żywności ekologicznej pojawiło się ze swoimi produktami w starych halach Fabryki Norblina.

BioBazar w Fabryce Norblina

Po 7 latach działania przy Żelaznej, na czas rewitalizacji Fabryki Norblina, BioBazar przeniósł się na Mokotów. W tej tymczasowej lokalizacji działał z sukcesem przez 4 lata.

Szukasz magazynu do wynajęcia. Zobacz ogłoszenia na PropertyStock.pl

BioBazar powrócił na Żelazną. Będzie działał w starych murach jednej z zabytkowych hal, ale w całkiem nowej odsłonie zrewitalizowanej Fabryki Norblina.

Zamiast 3 dni w tygodniu BioBazar będzie działał 5 dni, od wtorku do soboty. A piekarnia i kawiarnia będą działać już od poniedziałku.

Rusza też na dużo szerszą skalę opcja zakupów z dostawą do domu lub biura albo z odbiorem własnym.

Powstanie BistroBar na Bazarze 

W ramach bazaru powstanie BistroBar.

– A już niebawem planujemy premierę autorskiego BistroBaru, w którym dania będą przygotowywane wyłącznie z produktów pochodzących z BioBazaru, kuchnia będzie sezonowa, zgodna z filozofią less waste i w myśl hasła „dla zdrowia, dla planety”. Szefem kuchni będzie znany już ze wspólnych projektów z BioBazarem Michał Toczyłowski – mówi dyrektorka zarządzająca BioBazaru Agnieszka Saternus.