18 września BioBazar rusza na nowo w swojej macierzystej lokalizacji przy ulicy Żelaznej w Warszawie. W ramach bazaru powstanie również BistroBar.
Pierwszy BioBazar odbył się tutaj 27 listopada 2010 roku. Za namową Agnieszki Saternus i Kingi Nowakowskiej, założycielek BioBazaru, 30 rolników i producentów żywności ekologicznej pojawiło się ze swoimi produktami w starych halach Fabryki Norblina.
Po 7 latach działania przy Żelaznej, na czas rewitalizacji Fabryki Norblina, BioBazar przeniósł się na Mokotów. W tej tymczasowej lokalizacji działał z sukcesem przez 4 lata.
Szukasz magazynu do wynajęcia. Zobacz ogłoszenia na PropertyStock.pl
BioBazar powrócił na Żelazną. Będzie działał w starych murach jednej z zabytkowych hal, ale w całkiem nowej odsłonie zrewitalizowanej Fabryki Norblina.
Zamiast 3 dni w tygodniu BioBazar będzie działał 5 dni, od wtorku do soboty. A piekarnia i kawiarnia będą działać już od poniedziałku.
Rusza też na dużo szerszą skalę opcja zakupów z dostawą do domu lub biura albo z odbiorem własnym.
W ramach bazaru powstanie BistroBar.
– A już niebawem planujemy premierę autorskiego BistroBaru, w którym dania będą przygotowywane wyłącznie z produktów pochodzących z BioBazaru, kuchnia będzie sezonowa, zgodna z filozofią less waste i w myśl hasła „dla zdrowia, dla planety”. Szefem kuchni będzie znany już ze wspólnych projektów z BioBazarem Michał Toczyłowski – mówi dyrektorka zarządzająca BioBazaru Agnieszka Saternus.
Materiał chroniony prawem autorskim - zasady przedruków określa regulamin.