×

Subskrybuj newsletter
horecatrends.pl

Zamów newsletter z najciekawszymi i najlepszymi tekstami portalu.
Podaj poprawny adres e-mail
  • Musisz zaznaczyć to pole
Partnerzy portalu
Budowa zakładu PepsiCo w Środzie Śląskiej na półmetku. Nowy dyrektor zakładu
Budowa fabryki PepsiCo w Środzie Śląskiej na półmetku. Znamy dyrektora zakładu/fot. materiały prasowe

Budowa zakładu PepsiCo w Środzie Śląskiej na półmetku. Nowy dyrektor zakładu

Autor: MB Data: 19 września 2022 12:41

Budowa fabryki PepsiCo w Środzie Śląskiej jest na półmetku. Tomasz Bronny zostanie dyrektorem zakładu.

Trwa budowa fabryki przekąsek PepsiCo k. Środy Śląskiej. Na terenie budowy pracuje zespół ok. 300 osób. 

Nowy zakład PepsiCo k. Środy Śląskiej. Kiedy powstanie?

Minął rok od położenia kamienia węgielnego, a zakład jest w ponad 50% gotowy do oficjalnego otwarcia fabryki, które nastąpi w pierwszym półroczu 2023 r.

Szukasz magazynu do wynajęcia. Zobacz ogłoszenia na PropertyStock.pl

Łączna zadaszona powierzchnia zakładu produkcyjno-magazynowego wraz z oczyszczalnią wyniesie ponad 55 tys. m2. Powstaje także automatyczny magazyn wysokiego składowania. Cała inwestycja rozłożona na dwa etapy zostanie zrealizowana do 2025 roku.

Fabryka PepsiCo obok Środy Śląskiej zatrudniła do tej pory ok. 40 osób. Poszukiwani są automatycy, specjaliści i technicy do działu oczyszczalni ścieków, operatorzy maszyn, technicy utrzymania ruchu, a także pracownicy laboratorium. Docelowe zatrudnienie w nowej fabryce wyniesie około 500 osób. 

Nowy zakład PepsiCo. Nowy dyrektor fabryki

Od września 2022 r. od strony funkcjonalnej zakładem kieruje Tomasz Bronny, który pracuje jako starszy kierownik zakładu produkcyjnego k. Środy Śląskiej. Wcześniej Tomasz przez 2 lata zarządzał m.in. fabryką przekąsek PepsiCo Polska w Grodzisku Mazowieckim. 

Pod kątem technicznym działania na terenie budowy obiektu, od momentu położenia kamienia węgielnego pod jego budowę w minionym roku, nadzorował Krzysztof Dudziński, starszy lider projektu. Będzie on zarządzał dalszymi pracami technicznymi w kompleksie.

W nowym zakładzie PepsiCo w Środzie Śląskiej z ziemniaków będą produkowane chipsy Lay's, Lay’s Oven Baked, a z kukurydzy nachosy Doritos. Produkty te trafią do ponad 20 europejskich krajów. 

 

Nie przegap najważniejszych wiadomości

Horeca Trends - Google News Obserwuj nas w Google News
Podobał się artykuł? Podziel się!

dodaj komentarz