- Dzięki własnej maszynie do popcornu, w biurze można niezobowiązująco integrować zespół i promować firmę – twierdzi Michał Orłowski, szef kuchni, ekspert marki Royal Catering firmy expondo.
Aromatyczny zapach prażonej kukurydzy przyjemnie kojarzy się z relaksem i przerwą na odpoczynek podczas seansu filmowego w kinie czy przed telewizorem. Ta przekąska nie musi jednak być związana jedynie z czasem wolnym - inwestycja w maszynkę do popcornu w biurze może okazać się strzałem w dziesiątkę: urządzenie będzie świetnym pretekstem, aby urządzić niezobowiązujące firmowe spotkania integracyjne. Miejsce pracy, w którym można przyrządzić i zjeść z kolegami popcorn przestaje kojarzyć się w formalny, „sztywny” sposób. Wspólne spotkania przy popcornie pozwolą odprężyć się i złagodzić stres, co na pewno zostanie docenione przez pracowników.
Zakup maszyny do popcornu to decyzja, która może szybko się zwrócić. Zwłaszcza, jeśli będzie wykorzystywana jako narzędzie promocji.
Szukasz magazynu do wynajęcia. Zobacz ogłoszenia na PropertyStock.pl
- Serwowanie popcornu podczas targów pracy to nietypowy pomysł na zwrócenie uwagi uczestników. Przyjemny zapach roznoszący się po przestrzeni konferencyjnej będzie skutecznie zachęcał do odwiedzenia stanowiska. Pyszna przekąska zaserwowana w papierowych kubeczkach z logo firmy, skutecznie wyróżni przedsiębiorstwo i zbuduje z nim pozytywne skojarzenia. Firma zaprezentuje swoją ciepłą i kreatywna stronę – komentuje Michał Orłowski.
– Obecnie panuje pozytywny trend, aby codzienne posiłki były jak najbardziej naturalne i ekologiczne. Pracodawcy często dbają o swoich pracowników, regularnie dostarczając im świeże owoce czy wyciskane soki. Choć niewiele osób o tym wie, do zdrowych przekąsek zalicza się również popcorn! Zamiast „owocowych piątków”, warto wyróżnić się z grona innych pracodawców i zorganizować dzień z beztłuszczową prażoną kukurydzą – komentuje Michał Orłowski.
Popcorn można przyrządzić na wiele różnych sposobów, które przesądzają o jego kaloryczności. Najpopularniejsze metody to prażenie suchych ziaren na rozgrzanym na patelni oleju, podgrzanie specjalnie przygotowanej torebki w kuchence mikrofalowej czy wykorzystanie beztłuszczowej maszynki. Ostatnie rozwiązanie jest zdecydowanie najzdrowsze i pozwala uniknąć nadmiernego spożycia kwasów tłuszczowych, słodzików, sztucznych aromatów oraz szkodliwych związków chemicznych obecnych na opakowaniach popcornu i uwalniających się podczas działania mikrofal. Naturalny popcorn to źródło błonnika pokarmowego, manganu wspomagającego układ kostny, sodu oraz innych witamin i minerałów poprawiających pracę organizmu.
Nie przegap najważniejszych wiadomości
Materiał chroniony prawem autorskim - zasady przedruków określa regulamin.