Jarmark Produktów Regionalnych ponownie w Blue City



horecatrends.pl/informacja prasowa - 15 września 2020 12:05


Od środy 16 września do soboty 19 września potrwa w Blue City Jarmark Produktów Regionalnych.

W Blue City w ciągu czterech dni, na stoiskach jarmarku, na poziomie – 1, będzie można kupić polskie produkty wytwarzane przez sprawdzone, rodzinne gospodarstwa i niewielkie zakłady. W ofercie wystawców znajdziemy swojskie specjały produkowane na podstawie starych polskich receptur i regionalnych przepisów.

Podczas kiermaszu na stoiskach znajdziemy produkowane tradycyjną metodą wędliny
z Podlasia i Roztocza, wędzone ryby z Jeziora Żywieckiego, pieczywo na zakwasie, miody
z mazurskich i białowieskich gospodarstw pasiecznych, kruszewskie ogórki, smalec z Sierpca, korycińską śmietanę, jaja i masło. Wśród wystawców będzie słynąca z biłgorajskiego piroga Zagroda Roztocze, produkująca wędliny Bartlowizna czy znana ze znakomitej gęsiny Gospoda Swołowo.

Dla tych, którzy tęsknią za prawdziwym domowym jedzeniem, jarmark będzie okazją do kupienia zup, bigosu, pierogów i naleśników.