Blue City kolejny raz organizuje Jarmark Produktów Regionalnych. Tym razem będzie on trwał od środy 12 maja do soboty 15 maja.
W Blue City w ciągu czterech dni, na stoiskach jarmarku, na poziomie – 1, będzie można kupić polskie produkty wytwarzane przez sprawdzone, rodzinne gospodarstwa i niewielkie zakłady. W ofercie wystawców znajdziemy swojskie specjały produkowane na podstawie starych polskich receptur i regionalnych przepisów.
Podczas kiermaszu na stoiskach znajdziemy produkowane tradycyjną metodą wędliny z Podlasia i Roztocza, wędzone ryby z Jeziora Żywieckiego, pieczywo na zakwasie, miody z mazurskich i białowieskich gospodarstw pasiecznych, smalec z Sierpca, sery, śmietanę, jaja i masło z Korycina oraz oscypki z Bacówki na Wójciźnie. Wśród wystawców będzie słynąca z biłgorajskiego piroga Zagroda Roztocze oraz znane z wyśmienitych serów kozich Gospodarstwo Ekologiczne Państwa Mąka.
Szukasz magazynu do wynajęcia. Zobacz ogłoszenia na PropertyStock.pl
Poza tym będzie możliwość spróbowania wędlin, serów, oliwek, słodyczy i innych produktów z Węgier, Hiszpanii i Azerbejdżanu.
Nie przegap najważniejszych wiadomości
Materiał chroniony prawem autorskim - zasady przedruków określa regulamin.