Jarmark w Blue City to okazja do zaopatrzenia się w produkty, które bazują na tradycyjnych recepturach, są „swojskie” i smaczne. Październikowa edycja jarmarku rozpoczyna się w środę 14 października i będzie trwać do soboty 17 października.
Na stoiskach znajdą się chleby wypiekane na naturalnym zakwasie, wędliny, pasztety, ryby, nabiał i wiele innych regionalnych produktów. Jak co miesiąc swoje specjały wystawią m.in. Agnieszka Gremza, której swojski ser pod nazwą Ser Koryciński został wpisany w 2005 roku na Listę Produktów Tradycyjnych, Henryk Bartlewski, wytwórca wędlin według podlaskich receptur oraz Sabina i Mieczysław Mąka, którzy w swoim gospodarstwie ekologicznym produkują różne gatunki kozich serów. Nie zabraknie wędzonych ryb z jeziora Żywieckiego oraz wyrobów z gęsiny – półgęsków, kiełbas, kabanosów, pasztetów, pierogów i wielu innych gęsich przysmaków.
Stoiska z produktami z Węgier, Grecji, Turcji i Azerbejdżanu oferować będą m.in. wędliny, sery, oliwki, oliwy, przyprawy, herbaty oraz słodycze.
Materiał chroniony prawem autorskim - zasady przedruków określa regulamin.