Od 12 do 16 października potrwa Jarmark Produktów Regionalnych w Centrum Handlowym Nowe Czyżyny w Krakowie.
Podczas jarmarku produktów regionalnych w Nowych Czyżynach krakowianie będą mogli wybierać spośród kilkudziesięciu unikalnych smakołyków, które powstały w różnych rejonach Polski.
Produkty spożywcze dostępne na jarmarku są wytwarzane przez rodzinne, małe gospodarstwa m.in. pasieki lub serowarnie, według tradycyjnych receptur i na bazie najlepszej jakości składników. W efekcie zadowolą najbardziej wymagające podniebienia.
Szukasz magazynu do wynajęcia. Zobacz ogłoszenia na PropertyStock.pl
Na stoiskach lokalnych producentów w krakowskim centrum handlowym będzie można znaleźć m.in. swojskie mięsiwa oraz wędliny z Iwkowej Doliny, m.in. polędwiczki wieprzowe faszerowane pasztetem pieczonym ze śliwką oraz pieczeń z indyka.
W sprzedaży będą także sery góralskie, w tym prawdziwe oscypki, bundz i bryndza, a także domowe chleby na naturalnym zakwasie pieczone w tradycyjnym piecu.
Nie zabraknie także miodów pszczelich prosto z pasiek Opolszczyzny oraz naturalnych przetworów z owoców m.in. syropów z malin, pędów sosny młodej, porzeczki, czarnego bzu oraz wiśni. Znajdzie się także coś dla amatorów śródziemnomorskich smaków m.in. grecka oliwa z pierwszego tłoczenia, oliwki oraz słodkości takie jak chałwy czy domowe dżemy z fig i pomarańczy.
- Najbliższy Jarmark Produktów Regionalnych to już kolejna odsłona tego wydarzenia w naszym centrum handlowym, które za każdym razem przyciąga smakoszy i świadomych konsumentów z Nowej Huty i okolic - mówi Anna Brzozowska, przedstawicielka Nowych Czyżyn w Krakowie.
Materiał chroniony prawem autorskim - zasady przedruków określa regulamin.