W Polsce na hasło “burger” zapewne wiele osób pomyśli o soczystej wołowinie z drożdżową bułką, sałatą, warzywami i sosem. Natomiast we Francji serwuje się steaki haché, czyli drobno siekane mięso wołowe, jedzone zazwyczaj sauté – z pieczonymi ziemniakami, warzywami lub sałatką. I to jest francuski burger!
Dlatego przy produkcji naszego flagowego Façon Bouchère, Skłodowscy kierowaliśmy się formą i smakiem z paryskich bistro. Po przygotowaniu jest soczysty w środku i chrupiący na zewnątrz. W Façon Bouchère czuć unikalną strukturę mięsa, dzięki grubszemu mieleniu. Lubimy go określać mianem króla wśród burgerów. Idealnie pasuje do kraftowego menu.
Aby zachować zawsze tę samą gramaturę, jakość i smak korzystamy z szokowego mrożenia naszych burgerów. I właśnie dzięki użyciu technologii IQF nie trzeba ich rozmrażać przed przygotowaniem. To prawdziwa wygoda w kuchni.
Zarówno burger Façon Bouchère, jak i Classic, mają prosty skład:
Po sukcesach we Francji, chcielibyśmy, żeby też rynek polski, detaliczny oraz HoReCa poznali ten smak.
O ile we Francji mięso mrożone w technologii IQF to bardzo popularny produkt, to niestety w Polsce wokół mrożenia pokutuje nadal wiele mitów. Wierzymy jednak, że wystarczy spróbować, żeby się do naszych burgerów przekonać.
To kto chętny?
Po więcej smacznych treści dla zapraszamy na nasze profile i stronę www:
Nie przegap najważniejszych wiadomości