Partnerzy portalu
Sakwadrink - nowa na polskim rynku marka słomek z organicznej pszenicy durum fot. materiały prasowe

Sakwadrink - nowa na polskim rynku marka słomek z organicznej pszenicy durum

Sakwadrink to nowa na polskim rynku marka słomek stworzonych z organicznej pszenicy durum. Dzięki doświadczeniu włoskich twórców makaronu udało się uzyskać rurki, które sprawdzają się zarówno przy ciepłych jak i zimnych napojach.

Autor: www.horecatrends.pl Data: 03 lipca 2019 11:41

Wielorazowe słomki zamiast tych plastikowych? To jeden z najpopularniejszych obecnie trendów less waste. Nie brakuje osób przychodzących do lokali gastronomicznych z własnymi słomkami, a w sieci pojawia się coraz więcej opcji rurek do wyboru: metalowe, bambusowe czy nawet szklane. Taką alternatywę wprowadzają także niektóre lokale.

Niestety, podczas gdy wielorazowe słomki sprawdzają się doskonale na domowych przyjęciach lub kiedy klient baru czy restauracji przynosi je ze sobą, o tyle dla branży gastronomicznej nie są idealnym rozwiązaniem. Problemem jest utrzymanie higieny, szczególnie przy podawaniu słodkich, gęstych napoi czy koktajli. W niedoczyszczonej rurce mogą pozostawać resztki np. drobne cząstki owoców, co może doprowadzić do rozwoju bakterii i pleśni, na jakie „w trosce o zdrowie klientów” lokal nie może sobie pozwolić. Ręczne mycie każdej ze słomek, to zaś czasochłonne zajęcie dla personelu.

Nawet jeśli problem czyszczenia zostanie rozwiązany, wielorazowe słomki nie sprawdzą się w lokalach serwujących napoje na wynos - kupujący zabiera wtedy ze sobą kubek wraz z jednorazową rurką. Niestety papierowe słomki nie zawsze zdają egzamin z wytrzymałości.        

Jaki materiał może być dla nich alternatywą? Odpowiedź może być zaskakująca. Sakwadrink to nowa na polskim rynku marka słomek stworzonych z organicznej pszenicy durum. Dzięki doświadczeniu włoskich twórców makaronu udało się uzyskać rurki, które sprawdzają się zarówno przy ciepłych jak i zimnych napojach.

Makaronowe słomki mogą stać się tanią i wygodną alternatywą dla barów i restauracji, które ze względu na charakter prowadzonej działalności i rodzaj serwowanych napojów nie mogą całkowicie zrezygnować z podawania jednorazowych słomek.

Podobał się artykuł? Podziel się!

dodaj komentarz

Drodzy Użytkownicy!

W związku z odwiedzaniem naszych serwisów internetowych przetwarzamy Twój adres IP, pliki cookies i podobne dane nt. aktywności lub urządzeń użytkownika. Jeżeli dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, wówczas będą traktowane jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administratora tych danych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz w Polityce Prywatności pod tym linkiem.

Jeżeli korzystasz także z innych usług dostępnych za pośrednictwem naszych serwisów, przetwarzamy też Twoje dane osobowe podane przy zakładaniu konta, rejestracji na eventy, zamawianiu prenumeraty, newslettera, alertów oraz usług online (w tym Strefy Premium, raportów, rankingów lub licencji na przedruki).

Administratorów tych danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz również w Polityce Prywatności pod tym linkiem. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci szereg gwarancji i praw, a przede wszystkim prawo do sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych. Prawa te będą przez nas bezwzględnie przestrzegane. Jeżeli więc nie zgadzasz się z naszą oceną niezbędności przetwarzania Twoich danych lub masz inne zastrzeżenia w tym zakresie, koniecznie zgłoś sprzeciw lub prześlij nam swoje zastrzeżenia pod adres odo@ptwp.pl.

Zarząd PTWP-ONLINE Sp. z o.o.