×

Subskrybuj newsletter
horecatrends.pl

Zamów newsletter z najciekawszymi i najlepszymi tekstami portalu.
Podaj poprawny adres e-mail
  • Musisz zaznaczyć to pole
Partnerzy portalu
Selgros Cash & Carry udostępnia bezpłatnie książkę z przepisami
Z okazji jubileuszu klienci Selgros Cash & Carry mogą bezpłatnie pobrać książkę „Ryby i owoce morza na Twoim stole”. / fot. materiały prasowe

Selgros Cash & Carry udostępnia bezpłatnie książkę z przepisami

Autor: Selgros Cash & Carry Data: 12 maja 2022 13:27

Z okazji jubileuszu klienci Selgros Cash & Carry mogą bezpłatnie pobrać książkę „Ryby i owoce morza na Twoim stole”. Sieć świętuje tym samym 25-lecie obecności w Polsce,  pokazując, że na półkach oferują nie tylko świeże i zróżnicowane produkty, ale również inspiracje na niebanalne dania.

Zarówno ryby słodkowodne, jak i morskie są doceniane w gastronomii ze względu na ich walory smakowe i zdrowotne. Są źródłem cennych nienasyconych kwasów tłuszczowych z grupy Omega-3 oraz łatwo przyswajalnego i pełnowartościowego białka. Ich spożycie wspiera odporność organizmu, zmniejsza ryzyko chorób sercowo-naczyniowych oraz demencji. Z kolei owoce morza charakteryzują się wysoką zawartością witamin rozpuszczalnych w tłuszczach oraz substancji mineralnych wspomagających funkcjonowanie układu odpornościowego. Niewielka kaloryczność oraz walory smakowe sprawiają, że są one synonimem zdrowia i długowieczności.  

Świeże inspiracje od Selgros Cash & Carry

W książce udostępnionej bezpłatnie przez Selgros Cash & Carry znalazły się inspiracje na zupy, przystawki i dania główne. Wszystkie przepisy zostały przygotowane przez ekspertów z Instytutu Kulinarnego Transgourmet. Wśród receptur do wypróbowania są nie tylko klasyki, takie jak bouillabaisse – francuska zupa rybna czy paella z owocami morza, lecz również nietypowe połączenia jak karp z kaszotto buraczanym, czy miruna z kiszonymi ogórkami.  
 
- W książce przekazaliśmy zbiór przepisów, który odsłoni różnorodny świat ryb i owoców morza. Proponujemy dania dla początkujących w kuchni, jak również takie, które zaspokoją nawet najbardziej wymagające podniebienia.– mówi Bartosz Peter, ekspert Instytutu Kulinarnego Transgourmet, autor przepisów. Wszystkie składniki są dostępne w halach Selgros Cash & Carry. To zdecydowanie moje ulubione produkty w kuchni, cieszę się, że mogę podzielić się moją pasją do nich z klientami.– dodaje.  
 
Selgros Cash & Carry od 25 lat rozwija i inspiruje branżę gastronomiczną. Klienci cenią sieć szczególnie za świeży asortyment ryb i owoców morza. Produkty pochodzą  z łowisk z najodleglejszych zakątków globu,  jak i od lokalnych dostawców. W asortymencie jest 160 rodzajów ryb świeżych – słodkowodnych czy morskich, czy nawet dostępnych tylko sezonowo jak np. dorsz skrei. Ponadto klienci mogą wybierać spośród 40 rodzajów owoców morza. Dostawy pięć razy w tygodniu, specjalne opakowania transportowe, stoły do ekspozycji oraz codzienna wymiana lodu – to wszystko gwarantuje idealną świeżość i jakość oferowanych produktów. 

Szukasz magazynu do wynajęcia. Zobacz ogłoszenia na PropertyStock.pl

Nie przegap najważniejszych wiadomości

Horeca Trends - Google News Obserwuj nas w Google News
Podobał się artykuł? Podziel się!

dodaj komentarz