×

Subskrybuj newsletter
horecatrends.pl

Zamów newsletter z najciekawszymi i najlepszymi tekstami portalu.
Podaj poprawny adres e-mail
  • Musisz zaznaczyć to pole
Partnerzy portalu
Upfield Professional zmienia nazwę na Violife Professional
Upfield Professional zmienia nazwę na Violife Professional

Upfield Professional zmienia nazwę na Violife Professional

Autor: Anna Wrona Data: 12 stycznia 2023 10:07

Violife Professional to teraz nowa nazwa Upfield Professional. Zmiana jest związana ze zwiększeniem zaangażowania firmy Upfield w promowanie produktów roślinnych dla branży gastronomicznej.

Upfield Professional zmienia się w Violife Professional

Jak tłumaczy Upfield, marka Violife jest światowym liderem roślinnych alternatyw dla serów. Jest obecna na ponad 65 rynkach i cieszy się uznaniem milionów klientów na całym świecie. Nazwa Violife Professional ma być potwierdzeniem zaangażowana firmy Upfield w zaspokajanie rosnącego zapotrzebowania na żywność pochodzenia roślinnego w branży gastronomicznej i hotelarskiej.

Wzrost liczby fleksitarian sprawił, że coraz więcej osób na całym świecie poszukuje opcji żywieniowych opartych na produktach roślinnych. Dla wielu z nich motywację stanowią względy etyczne oraz świadomość wpływu, jaki produkty mleczne i mięsne wywierają na środowisko. Wiele osób poszukuje także posiłków odpowiadających ich wykluczeniom, alergiom i potrzebom dietetycznym – ograniczaniu nabiału, glutenu czy laktozy.

Szukasz magazynu do wynajęcia. Zobacz ogłoszenia na PropertyStock.pl

Misją Violife Professional jest zapewnienie konsumentom smacznych i pożywnych posiłków dostępnych zarówno w domu, jak i poza nim, które spełniają wszystkie potrzeby dietetyczne – bez konieczności kompromisu w kwestii smaku czy wydajności. Nasza firma szybko się rozwija. Jesteśmy ambitni i mamy wielkie marzenia oraz ekscytujące plany dotyczące przyszłości żywności opartej na roślinach. Wierzymy, że siła i rozpoznawalność marki Violife da nam więcej możliwości w promowaniu korzyści płynących z żywności pochodzenia roślinnego w gastronomii

Simon Lawrence, Head of Violife Professional w Europie Północnej

– Znajdujemy się w kluczowym momencie, w którym ludzie na całym świecie muszą i chcą zmienić sposób odżywiania – nie tylko w celu zmniejszenia wpływu na klimat, ale także dopasowania do bardziej elastycznych potrzeb żywieniowych. Szefowie kuchni mogą być na czele tej zmiany, kierując swoich klientów w stronę żywności w większym stopniu opartej na roślinach oraz oferując konsumentom większy wybór – dodaje.

Zmiana nazwy na Violife Professional odbywa się globalnie. Firma Upfield cały czas konsekwentnie angażuje nowych partnerów w tworzenie zrównoważonych posiłków i przepisów opartych na roślinach, a pod nową marką nadal będzie rozwijać swoje portfolio i oferować nowe produkty na bazie roślin, które sprostają rosnącym wymaganiom branży HoReCa. 

Na co dzień pracujemy z szefami kuchni oraz restauratorami i także w Polsce dostrzegamy znaczące zmiany. Roślinna rewolucja na naszych talerzach jest nieunikniona, a my cieszymy się, że bierzemy w niej udział i że możemy pomagać szefom kuchni rozszerzać menu o opcje oparte na roślinach i bardziej przyjazne dla naszej planety. W naszej ofercie jest wiele produktów, które ułatwiają przygotowanie dań i deserów, także dla alergików lub osób wykluczających z diety nabiał albo gluten, a to rosnąca grupa konsumentów, która także zasługuje na doskonałej jakości smaczne dania

Wiktor Orliński, Dyrektor Marketingu Violife Professional CEE

Wraz z nową nazwą, odświeżona zostaje strona internetowa violifeprofessional.com/pl-pl, na której znajdują się nowe przepisy i pomocne artykuły dla klientów.

Podobał się artykuł? Podziel się!

dodaj komentarz