Partnerzy portalu
Wina w restauracji. Poznaj trendy! Cz. 2. Szprycery Wina w restauracji. Poznaj trendy! Cz. 2. Szprycery

Wina w restauracji. Poznaj trendy! Cz. 2. Szprycery

Autor: oprac. AW Data: 22 lipca 2022 08:00

Jakie wina warto serwować w restauracji? Tomasz Noga, ekspert ds. win w Makro Polska, w drugiej części poradnika zachęca do szprycerów.

Szprycery - nie tylko letni hit

- Szprycery są od lat nieodzownym elementem zwłaszcza letniej oferty większości restauracji - mówi Tomasz Noga, ekspert ds. win w Makro Polska.

Szukasz magazynu do wynajęcia. Zobacz ogłoszenia na PropertyStock.pl

Jak przyznaje, najbardziej znanym przykładem szprycera jest szprycer na bazie Aperolu, czyli likieru na bazie gorzkich pomarańczy i rabarbaru. Goście bardzo często oczekują jednak także nowości, nowych smaków, nowych kolorów, nowych wrażeń.

- Możemy im zaproponować chociażby kolejny włoski likier o nazwie P31 Aperitivo Green - proponuje Tomasz Noga.

Zob. też. Wina w restauracji. Poznaj trendy! Cz. 1. Wina na lato

Podobał się artykuł? Podziel się!

dodaj komentarz