Jakie wina warto serwować w restauracji? Tomasz Noga, ekspert ds. win w Makro Polska, w drugiej części poradnika zachęca do szprycerów.
- Szprycery są od lat nieodzownym elementem zwłaszcza letniej oferty większości restauracji - mówi Tomasz Noga, ekspert ds. win w Makro Polska.
Szukasz magazynu do wynajęcia. Zobacz ogłoszenia na PropertyStock.pl
Jak przyznaje, najbardziej znanym przykładem szprycera jest szprycer na bazie Aperolu, czyli likieru na bazie gorzkich pomarańczy i rabarbaru. Goście bardzo często oczekują jednak także nowości, nowych smaków, nowych kolorów, nowych wrażeń.
- Możemy im zaproponować chociażby kolejny włoski likier o nazwie P31 Aperitivo Green - proponuje Tomasz Noga.
Zob. też. Wina w restauracji. Poznaj trendy! Cz. 1. Wina na lato
Materiał chroniony prawem autorskim - zasady przedruków określa regulamin.