Czy warto mieć wina bezalkoholowe w ofercie lokalu? W trzeciej części poradnika "Wina w restauracji. Poznaj trendy!" Tomasz Noga, ekspert ds. win w Makro Polska, prezentuje trunki bez procentów.
- Bazując na popularności piw bezalkoholowych, które w ostatnich latach bardzo mocno zdobyły rynek konsumentów, warto do oferty restauracji wprowadzić również wina bezalkoholowe - zachęca Tomasz Noga, ekspert ds. win w Makro Polska.
Szukasz magazynu do wynajęcia. Zobacz ogłoszenia na PropertyStock.pl
Adresatem tych trunków będą nie tylko kierowcy czy kobiety w ciąży, ale także sportowcy czy osoby żyjące zdrowo, fit, które codziennie przestrzegają diety.
- Wina bezalkoholowe mają obniżoną kaloryczność średnio o 70 proc. - mówi ekspert .
- Przykładem takiego wina bezalkoholowego mogą być chociażby wina z linii Bee Free, z różnych odmian winogron. Wina Bee Free mogą być na bazie białej odmiany Chardonnay, ewentualnie czerwony Merlot. Możemy również spotkać musujące wina bezalkoholowe i na ich bazie możemy również robić szprycery bezalkoholowe, które idealnie wpisują się w letnią ofertę menu - zachęca Tomasz Noga.
Zob. też. Wina w restauracji. Poznaj trendy! Cz. 1. Wina na lato
Materiał chroniony prawem autorskim - zasady przedruków określa regulamin.