Jakie wina warto serwować w restauracji? Tomasz Noga, ekspert ds. win w Makro Polska, w czwartej części poradnika omawia wina polskie.
- Wina polskie są bardzo dobre i idealnie łączą się z polską kuchnią, która jest również różnorodna - mówi Tomasz Noga, ekspert ds. win w Makro Polska.
Szukasz magazynu do wynajęcia. Zobacz ogłoszenia na PropertyStock.pl
Jak dodaje, goście zarówno krajowi, jak i zagraniczni, którzy odwiedzają nasze lokale, chętnie sięgną po polskie wina.
- Chociażby wina z położonej w pobliżu Wrocławia winnicy Adoria, gdzie możemy znaleźć wino czerwone odmiany Pinot Noir, a także wina białe odmian Chardonnay Riesling Bacchus, wersję różową, a nawet wino musujące. Będą one świetnym urozmaiceniem oferty - zachęca ekspert Makro Polska.
Zob. też. pozostałe części cyklu!
Cz. 1. Wina w restauracji. Poznaj trendy! Cz. 1. Wina na lato
Cz. 2. Wina w restauracji. Poznaj trendy! Cz. 2. Szprycery
Cz. 3. Wina w restauracji. Poznaj trendy! Cz. 3. Wina bezalkoholowe
Materiał chroniony prawem autorskim - zasady przedruków określa regulamin.