×

Subskrybuj newsletter
horecatrends.pl

Zamów newsletter z najciekawszymi i najlepszymi tekstami portalu.
Podaj poprawny adres e-mail
  • Musisz zaznaczyć to pole
Partnerzy portalu
Wina w restauracji. Poznaj trendy! Cz. 5. Wina lokalne
Wina w restauracji. Poznaj trendy! Cz. 5. Wina lokalne

Wina w restauracji. Poznaj trendy! Cz. 5. Wina lokalne

Autor: oprac. AW Data: 14 lipca 2022 13:36 | Aktualizacja: 12 sierpnia 2022 07:33

Jakie wina warto serwować w restauracji? Razem z ekspertem Makro Polska, Tomaszem Nogą, prezentujemy nowy cykl poradnikowy. W piątej części proponujemy wina lokalne.

 Wina lokalne - wartość dodana lokalu

- Często goście odwiedzający restauracje poszukują oprócz lokalnej, regionalnej kuchni także unikatowych win, które są niedostępne w szerokiej sprzedaży - mówi Tomasz Noga, ekspert Makro Polska.

Szukasz magazynu do wynajęcia. Zobacz ogłoszenia na PropertyStock.pl

Warto zaproponować wina z Gruzji, które cieszą się wśród konsumentów, gości restauracji bardzo dobrymi opiniami. Lokalne odmiany winogron, niespotykane na szeroką skalę, typu Pkatsiteli czy czerwone Saperavi, ale także wina z Portugalii, bardzo popularne wśród Polaków czy wina z Izraela.

Zob. też pozostałe części cyklu:

Cz. 1. Wina w restauracji. Poznaj trendy! Cz. 1. Wina na lato

Cz. 2Wina w restauracji. Poznaj trendy! Cz. 2. Szprycery 

Cz. 3. Wina w restauracji. Poznaj trendy! Cz. 3. Wina bezalkoholowe

Cz. 4. Wina w restauracji. Poznaj trendy! Cz. 4. Wina polskie

Nie przegap najważniejszych wiadomości

Horeca Trends - Google News Obserwuj nas w Google News
Podobał się artykuł? Podziel się!

dodaj komentarz