Jakie wina warto serwować w restauracji? Razem z ekspertem Makro Polska, Tomaszem Nogą, prezentujemy nowy cykl poradnikowy. W piątej części proponujemy wina lokalne.
- Często goście odwiedzający restauracje poszukują oprócz lokalnej, regionalnej kuchni także unikatowych win, które są niedostępne w szerokiej sprzedaży - mówi Tomasz Noga, ekspert Makro Polska.
Szukasz magazynu do wynajęcia. Zobacz ogłoszenia na PropertyStock.pl
Warto zaproponować wina z Gruzji, które cieszą się wśród konsumentów, gości restauracji bardzo dobrymi opiniami. Lokalne odmiany winogron, niespotykane na szeroką skalę, typu Pkatsiteli czy czerwone Saperavi, ale także wina z Portugalii, bardzo popularne wśród Polaków czy wina z Izraela.
Zob. też pozostałe części cyklu:
Cz. 1. Wina w restauracji. Poznaj trendy! Cz. 1. Wina na lato
Cz. 2. Wina w restauracji. Poznaj trendy! Cz. 2. Szprycery
Cz. 3. Wina w restauracji. Poznaj trendy! Cz. 3. Wina bezalkoholowe
Cz. 4. Wina w restauracji. Poznaj trendy! Cz. 4. Wina polskie
Nie przegap najważniejszych wiadomości
Materiał chroniony prawem autorskim - zasady przedruków określa regulamin.