Partnerzy portalu
Znane szefowe kuchni włączyły się do akcji Serenada dla dzieci

Znane szefowe kuchni włączyły się do akcji Serenada dla dzieci

Autor: horecatrends.pl Data: 07 listopada 2019 13:14

Serenada dla dzieci, to akcja Spółdzielczej Mleczarni Spomlek, w ramach której firma tworzy i wyposaża kąciki zabaw dla dzieci w przychodniach zdrowia i szpitalach w całej Polsce. Do tej pory powstało 17 takich kącików. W wyniku tegorocznego głosowania dojdzie 5 kolejnych (otwarcie kącików nastąpi na początku 2020 roku) oraz kącik specjalny w Centrum Zdrowia Dziecka w Warszawie.

- Idea akcji Serenada dla dzieci zrodziła się z chęci wspólnych działań na rzecz najmłodszych. Wielu z naszych pracowników jest rodzicami, a wszystkim z nas los dzieci jest po prostu bliski. Dlatego już drugi rok organizujemy akcję tworzenia kącików zabaw w przychodniach zdrowia i szpitalach. Wierzymy, że nasze kąciki z wieżą zabaw, kolorowymi mebelkami, zabawkami i materiałami edukacyjnymi, umilają dzieciom czas w oczekiwaniu na wizytę u lekarza czy badania. W tym roku, po raz pierwszy, do akcji włączyły się szefowe kuchni, które zgodziły się wesprzeć nas na etapie zbierania zgłoszeń przychodni i szpitali, które mogą potrzebować kącika. Dzięki pomocy zaoferowanej przez szefowe kuchni mamy szansę dotrzeć bardzo lokalnie do miejsc, które są w najtrudniejszej sytuacji - podsumował Edward Bajko, Prezes Spółdzielczej Mleczarni Spomlek

Do tegorocznej edycji akcji Serenada dla dzieci włączyło się 5 znanych i lubianych szefowych kuchni, które w celu nagłośnienia akcji nagrały angażujące filmy, od dziś dostępne są na fanpage Serenady, a także przygotowały przepisy na zdrowe śniadania dla dzieci.

Szukasz magazynu do wynajęcia. Zobacz ogłoszenia na PropertyStock.pl

Na potrzeby głosowania Polskę podzielono na 5 regionów, które reprezentowane są przez następujące szefowe: - centralna część kraju - województwa mazowieckie i łódzkie - przypadła Ani Klajmon, szefowej kuchni restauracji LAS - Lokalna Atrakcja Stolicy na warszawskim Solcu. Jej kuchnia nastawiona jest na lokalność, prostotę i powrót do smaków dzieciństwa, a także filozofię zero waste. Szerokiej publiczności znana z programu TOP Chef. Pochodzi ze Śląska, obecnie mieszka i pracuje w Warszawie. Jest mamą trójki dzieci: Jasia, Julii i Weroniki.

- za wschodnią część Polski - województwa podlaskie i warmińsko-mazurskie- odpowiedzialna będzie Joanna Jakubiuk - Podlasianka, aktywistka kulinarna i kucharka. Tropi najlepsze produkty lokalne. Gotuje, wałkuje, lepi, kroi i miesza w garnkach codziennie, zawodowo i prywatnie. Propagatorka smaków tradycyjnej polskiej kuchni regionalnej. Laureatka konkursów kulinarnych, w tym najbardziej dla niej ważnych Nasze Kulinarne Dziedzictwo-Smaki Regionów. Opracowuje autorskie przepisy i potrawy, współpracuje z branżowymi magazynami o jedzeniu. Niekwestionowana mistrzyni w sztuce pierogarstwa. Zbiera książki kucharskie i … wałki do ciasta. ZIEMNIAK nie ma dla niej tajemnic. Napisała o nim książkę!

- północ - województwa pomorskie, zachodnio-pomorskie i kujawsko-pomorskie – angażować będzie Ewa Malika Szyc-Juchnowicz - szefowa kuchni i właścicielka restauracji MALIKA w Gdyni i Machina Eats&Beats w Gdańsku. Autorka książki „Przyprawy”. Polka urodzona i wychowana w Algierii. Harmonijnie łącząca kuchnię francuską, w której wyrosła, egzotykę, w której się wychowała, z najlepszymi polskimi produktami. Prywatnie pasjonatka triathlonu i mama trzech córek: Julii, Natalii i Weroniki, a także babcia 3-letniej Nastii

Podobał się artykuł? Podziel się!

dodaj komentarz