Partnerzy portalu
Znane szefowe kuchni włączyły się do akcji Serenada dla dzieci

Znane szefowe kuchni włączyły się do akcji Serenada dla dzieci

Serenada dla dzieci, to akcja Spółdzielczej Mleczarni Spomlek, w ramach której firma tworzy i wyposaża kąciki zabaw dla dzieci w przychodniach zdrowia i szpitalach w całej Polsce. Do tej pory powstało 17 takich kącików. W wyniku tegorocznego głosowania dojdzie 5 kolejnych (otwarcie kącików nastąpi na początku 2020 roku) oraz kącik specjalny w Centrum Zdrowia Dziecka w Warszawie.

Autor: horecatrends.pl Data: 07 listopada 2019 13:51

- Idea akcji Serenada dla dzieci zrodziła się z chęci wspólnych działań na rzecz najmłodszych. Wielu z naszych pracowników jest rodzicami, a wszystkim z nas los dzieci jest po prostu bliski. Dlatego już drugi rok organizujemy akcję tworzenia kącików zabaw w przychodniach zdrowia i szpitalach. Wierzymy, że nasze kąciki z wieżą zabaw, kolorowymi mebelkami, zabawkami i materiałami edukacyjnymi, umilają dzieciom czas w oczekiwaniu na wizytę u lekarza czy badania. W tym roku, po raz pierwszy, do akcji włączyły się szefowe kuchni, które zgodziły się wesprzeć nas na etapie zbierania zgłoszeń przychodni i szpitali, które mogą potrzebować kącika. Dzięki pomocy zaoferowanej przez szefowe kuchni mamy szansę dotrzeć bardzo lokalnie do miejsc, które są w najtrudniejszej sytuacji - podsumował Edward Bajko, Prezes Spółdzielczej Mleczarni Spomlek

Do tegorocznej edycji akcji Serenada dla dzieci włączyło się 5 znanych i lubianych szefowych kuchni, które w celu nagłośnienia akcji nagrały angażujące filmy, od dziś dostępne są na fanpage Serenady, a także przygotowały przepisy na zdrowe śniadania dla dzieci.

Na potrzeby głosowania Polskę podzielono na 5 regionów, które reprezentowane są przez następujące szefowe: - centralna część kraju - województwa mazowieckie i łódzkie - przypadła Ani Klajmon, szefowej kuchni restauracji LAS - Lokalna Atrakcja Stolicy na warszawskim Solcu. Jej kuchnia nastawiona jest na lokalność, prostotę i powrót do smaków dzieciństwa, a także filozofię zero waste. Szerokiej publiczności znana z programu TOP Chef. Pochodzi ze Śląska, obecnie mieszka i pracuje w Warszawie. Jest mamą trójki dzieci: Jasia, Julii i Weroniki.

- za wschodnią część Polski - województwa podlaskie i warmińsko-mazurskie- odpowiedzialna będzie Joanna Jakubiuk - Podlasianka, aktywistka kulinarna i kucharka. Tropi najlepsze produkty lokalne. Gotuje, wałkuje, lepi, kroi i miesza w garnkach codziennie, zawodowo i prywatnie. Propagatorka smaków tradycyjnej polskiej kuchni regionalnej. Laureatka konkursów kulinarnych, w tym najbardziej dla niej ważnych Nasze Kulinarne Dziedzictwo-Smaki Regionów. Opracowuje autorskie przepisy i potrawy, współpracuje z branżowymi magazynami o jedzeniu. Niekwestionowana mistrzyni w sztuce pierogarstwa. Zbiera książki kucharskie i … wałki do ciasta. ZIEMNIAK nie ma dla niej tajemnic. Napisała o nim książkę!

- północ - województwa pomorskie, zachodnio-pomorskie i kujawsko-pomorskie – angażować będzie Ewa Malika Szyc-Juchnowicz - szefowa kuchni i właścicielka restauracji MALIKA w Gdyni i Machina Eats&Beats w Gdańsku. Autorka książki „Przyprawy”. Polka urodzona i wychowana w Algierii. Harmonijnie łącząca kuchnię francuską, w której wyrosła, egzotykę, w której się wychowała, z najlepszymi polskimi produktami. Prywatnie pasjonatka triathlonu i mama trzech córek: Julii, Natalii i Weroniki, a także babcia 3-letniej Nastii

- południe - województwa lubelskie, świętokrzyskie, podkarpackie i małopolskie - przypadło Sylwii Stachyrze, właścicielce CookShe by Sylwia Stachyra. Sylwia na swoim koncie ma prowadzenie własnej restauracji, bycie kucharzem dla elitarnych gości na prywatnych, ekskluzywnych jachtach oraz pracę dla Gordona Ramsaya w jego restauracji Savoy Grill w Londynie. Jest zwyciężczynią Top Chef Polska w 2018 r. Obecnie mieszka w Warszawie, gdzie w Akademii Inspiracji Makro pełni rolę Chef Executive. W ramach swojej firmy CookShe by Sylwia Stachyra w całej Polsce prowadzi szkolenia dla kucharzy oraz warsztaty dla amatorów oraz pomoga  restauracjom w rozwoju i szkoleniu kucharzy. Tuż przed rozpoczęciem akcji Serenada dla dzieci została mamą.

zachód - województwa lubuskie, opolskie, śląskie, wielkopolskie i dolnośląskie - to rejon, za który odpowiedzialna jest Beata Śniechowska, szefowa kuchni w restauracji Młoda Polska Bistro i Pianino we Wrocławiu. Młoda, energiczna, z głową pełną pomysłów. Nie boi się kulinarnych eksperymentów. Zwyciężczyni 2. edycji programu MasterChef Polska, przed programem skoncentrowana głównie na rozwoju swojej kariery naukowej. Autorka książek kulinarnych ,,Smaki marzeń” i ,,Pyszne poranki”. Gotuje, prowadzi warsztaty kulinarne i eventy gastronomiczne. Prywatnie mama małego Marcela.

Podobał się artykuł? Podziel się!

dodaj komentarz

Drodzy Użytkownicy!

W związku z odwiedzaniem naszych serwisów internetowych przetwarzamy Twój adres IP, pliki cookies i podobne dane nt. aktywności lub urządzeń użytkownika. Jeżeli dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, wówczas będą traktowane jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administratora tych danych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz w Polityce Prywatności pod tym linkiem.

Jeżeli korzystasz także z innych usług dostępnych za pośrednictwem naszych serwisów, przetwarzamy też Twoje dane osobowe podane przy zakładaniu konta, rejestracji na eventy, zamawianiu prenumeraty, newslettera, alertów oraz usług online (w tym Strefy Premium, raportów, rankingów lub licencji na przedruki).

Administratorów tych danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz również w Polityce Prywatności pod tym linkiem. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci szereg gwarancji i praw, a przede wszystkim prawo do sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych. Prawa te będą przez nas bezwzględnie przestrzegane. Jeżeli więc nie zgadzasz się z naszą oceną niezbędności przetwarzania Twoich danych lub masz inne zastrzeżenia w tym zakresie, koniecznie zgłoś sprzeciw lub prześlij nam swoje zastrzeżenia pod adres odo@ptwp.pl.

Zarząd PTWP-ONLINE Sp. z o.o.