Od 22 marca trzy koncertowe kompozycje i głośny cocktail dostępne będą w festiwalowej cenie 69 zł w prawie 400 restauracjach w Polsce - informuje Restaurant Week. Hasło przewodnie wiosennej edycji #FoodSoundsGood ma zachęcać Gości do odkrywania dźwięków kuchni i wsłuchiwania się w gwar pełnych restauracji.
Marcin Wawrzeń, Country Manager Restaurant Week podaje, że po dwóch ostatnich rekordowych edycjach (#FoodFeelsGood - 121,000 Gości; #FoodLooksGood
- 135,000 Gości) tematem tegorocznego Festiwalu popisowych menu w najlepszych restauracjach jest brzmienie jedzenia.
- To będzie najbardziej „muzyczna” edycja Restaurant Week, w której Goście będą odkrywać akustyczne niespodzianki dań w wiodących polskich restauracjach w
Polsce i wybierać spośród ponad 2500 harmonijnych kompozycji - wskazuje Marcin Wawrzeń, Country Manager.
I dodaje: - Warto wsłuchać się w smakowe nuty i zarezerwować jak najwięcej
doświadczeń na Festiwalu w prawie 400 podziwianych restauracjach w Polsce! Niech skala odkrywania restauracji i nowych smaków będzie ponownie rekordowa!
Festiwal Restaurant Week odbędzie się w kilkudziesięciu miastach w 13 największych regionach: Warszawie, Łodzi, Lublinie, Rzeszowie, Krakowie, na Śląsku, Wrocławiu, Poznaniu, Trójmieście, Szczecinie, Białymstoku, Warmii i Mazurach, a także w Radomiu.
Swoje popisowe menu przygotuje blisko 400 restauracji, wśród nich krakowska La Forchetta, łódzkie Ryby&Owce, Miska Gastro Bowls, Angelo Ristorante, Koku sushi; trójmiejskie Fellini, Hokkaido Sushi & Japan Cuisine, Osteria Fino, SYNTEZA Restauro & Cocktail, Fisherman; wrocławskie Piwnica Świdnicka, Forum Kulinarne, Concordia Taste, Rumbar, Browar Stu Mostów na Świdnickiej. Znalazły się także znane Gościom warszawskie Rest. Baczewskich, Frank Winebar & Shop, Casablanca, Portunol bistro iberico oraz LAS - lokalna atrakcja stolicy.
Tradycyjnie już w ramach Restaurant Week na gości czeka popisowe menu w wersji mięsnej oraz wegetariańskiej i wegańskiej składające się z przystawki, dania głównego i deseru, które będzie dostępne w festiwalowej cenie 69zł.
Wiosenny Restaurant Week rozpocznie się 22 marca i potrwa do 30 kwietnia.
Nie przegap najważniejszych wiadomości
Materiał chroniony prawem autorskim - zasady przedruków określa regulamin.