W maju i czerwcu, w Krakowie i Warszawie odbędą się warsztaty z Giancarlo Russo. Najpierw włoski szef kuchni zabierze uczestników warsztatów w kulinarną podróż do Lombardii, potem przyjdzie czas na Toskanię.
Giancarlo Russo, który od ponad dwudziestu propaguje kuchnię włoską w naszym kraju w kwietniu 2023 r. rozpoczął współpracę z Akademią Inspiracji MAKRO. Chef Russo prowadzi warsztaty kulinarne dla zawodowych kucharzy i szefów kuchni o tematyce kuchni włoskiej.
Akademia Inspiracji MAKRO to centrum szkoleniowe i studio kulinarne działające przy MAKRO. Akademia posiada dwie lokalizacje - w Warszawie i Krakowie, a współpracujący z firmą włoski szef kuchni będzie prowadził swoje warsztaty w obu siedzibach.
Maj będzie należał do kuchni Lombardii, znanej z doskonałego risotto, mięs i serów. Giancarlo Russo nauczy uczestników warsztatów Akademii Inspiracji MAKRO, jak przygotować:
Toskania słynie z prostej, wiejskiej kuchni. Jej niewyszukane, ale dopracowane smaki zachwyciły cały świat. Uczestnicy warsztat na temat kuchni Toskanii poznają receptury i techniki niezbędne do przygotowania klasycznych włoskich dań z dziczyzną czy podrobami. Giancarlo Russo nauczy uczestników warsztatów Akademii Inspiracji MAKRO, jak przygotować:
Szczegółowe informacje są dostępne na akademia-inspiracji-makro.pl
W kwietniu odbyły się pierwsze warsztaty z Giancarlo Russo eksplorujące temat regionalnej kuchni włoskiej. Na szkoleniu poświęconym kuchni Piemontu włoski szef kuchni uczył m.in. jak przygotować Vitello tonnato czy Risotto al Barolo.
Nie przegap najważniejszych wiadomości
Materiał chroniony prawem autorskim - zasady przedruków określa regulamin.