×

Subskrybuj newsletter
horecatrends.pl

Zamów newsletter z najciekawszymi i najlepszymi tekstami portalu.
Podaj poprawny adres e-mail
  • Musisz zaznaczyć to pole
Partnerzy portalu
Akademia Inspiracji MAKRO: Giancarlo Russo zabierze w kulinarną podróż do Lombardii i Toskanii
Giancarlo Russo od ponad 20 lat promuje kuchnię włoską w naszym kraju. Teraz prowadzi warsztaty o kuchni włoskiej regionalnej. Fot. Makro Polska

Akademia Inspiracji MAKRO: Giancarlo Russo zabierze w kulinarną podróż do Lombardii i Toskanii

Autor: Katarzyna Gubała Data: 24 kwietnia 2023 11:00

W maju i czerwcu, w Krakowie i Warszawie odbędą się warsztaty z Giancarlo Russo. Najpierw włoski szef kuchni zabierze uczestników warsztatów w kulinarną podróż do Lombardii, potem przyjdzie czas na Toskanię.

Giancarlo Russo, który od ponad dwudziestu propaguje kuchnię włoską w naszym kraju w kwietniu 2023 r. rozpoczął współpracę z Akademią Inspiracji MAKRO. Chef Russo prowadzi warsztaty kulinarne dla zawodowych kucharzy i szefów kuchni o tematyce kuchni włoskiej.

Gdzie na warsztaty Akademii Inspiracji MAKRO z Giancarlo Russo?

Akademia Inspiracji MAKRO to centrum szkoleniowe i studio kulinarne działające przy MAKRO. Akademia posiada dwie lokalizacje -  w Warszawie i Krakowie, a współpracujący z firmą włoski szef kuchni będzie prowadził swoje warsztaty w obu siedzibach.

Restauracja, bar, kawiarnia - szukasz lokalu do wynajęcia lub na sprzedaż? Zobacz oferty na PropertyStock.pl

Lombardia - od risotto do tiramisu

Maj będzie należał do kuchni Lombardii, znanej z doskonałego risotto, mięs i serów. Giancarlo Russo nauczy uczestników warsztatów Akademii Inspiracji MAKRO, jak przygotować:

  • Risotto alla Milanese con ossobuco
  • Picatina al limone
  • Pasta al gorgonzola
  • Insalata valerianella dolcetta con fritte polpette d\\'oca e parmiggiano
  • Tiramisu

Toskania - ragu z dzika

Toskania słynie z prostej, wiejskiej kuchni. Jej niewyszukane, ale dopracowane smaki zachwyciły cały świat. Uczestnicy warsztat na temat kuchni Toskanii poznają receptury i techniki niezbędne do przygotowania klasycznych włoskich dań z dziczyzną czy podrobami. Giancarlo Russo nauczy uczestników warsztatów Akademii Inspiracji MAKRO, jak przygotować:

  • Crostini Toscani con fegatini di pollo
  • Pappardelle al cinghiale
  • Merluzzo alla Livornese
  • Pollo alla Cacciatora

Szczegółowe informacje są dostępne na akademia-inspiracji-makro.pl

Tak było w Piemoncie z Giancarlo Russo

W kwietniu odbyły się pierwsze warsztaty z Giancarlo Russo eksplorujące temat regionalnej kuchni włoskiej. Na szkoleniu poświęconym kuchni Piemontu włoski szef kuchni uczył m.in. jak przygotować Vitello tonnato czy Risotto al Barolo.

 

Nie przegap najważniejszych wiadomości

Horeca Trends - Google News Obserwuj nas w Google News
Podobał się artykuł? Podziel się!

dodaj komentarz