Wczoraj informowaliśmy o tym, że Aleksander Baron kończy swoją przygodę z restauracją Zoni. Zobaczcie, co szef kuchni powiedział nam kilka tygodni temu o swojej kuchni, która bywa postrzegana jako kontrowersyjna.
– Wszystko zależy od tego, jakie mamy przyzwyczajenia i otwarte głowy na nowe doświadczenie. Nigdy nie staram się wywoływać kontrowersji. Gdybym to robił, na pewno byłoby o mnie głośno. To jest moja kuchnia i moje połączenia. Tworzę nowe swoje rzeczy, nie patrząc na innych. One po prostu powstają. Niektórym może to pasować, innym nie – stwierdził.
Baron odniósł się również do trendu zero waste.
– Zawsze tego pilnowałem i pilnuję, żeby w kuchni jak najmniej wyrzucać, żeby jak najmniej się marnowało. Trzeba dbać o to – dodał kucharz.
Czytaj również: Aleksander Baron odchodzi z restauracji Zoni
Nie przegap najważniejszych wiadomości
Materiał chroniony prawem autorskim - zasady przedruków określa regulamin.