Partnerzy portalu
Aleksander Baron: Życie szefa kuchni zaczyna się i kończy właśnie w kuchni (wideo)

Aleksander Baron: Życie szefa kuchni zaczyna się i kończy właśnie w kuchni (wideo)

Autor: MB; www.horecatrends.pl Data: 01 kwietnia 2019 15:15

O zawodzie szefa kuchni, o tym, że sporo daje ale i zabiera oraz o swojej kulinarnej misji - opowiada w rozmowie z portalem Horecatrends.pl Aleksander Baron, szef kuchni Zoni.

Restauracja, bar, kawiarnia - szukasz lokalu do wynajęcia lub na sprzedaż? Zobacz oferty na PropertyStock.pl

Do czego zobowiązuje tytuł szefa kuchni jutra, który niedawno otrzymałeś?

Ten tytuł zobowiązuje do tego, żeby patrzeć na kuchnię polską przez pryzmat jej historii i tworzyć nowe dania, byty. Staram się budować na tych podwalinach coś odkrywczego.

Szefem kuchni się jest czy się nim bywa?

Szefem kuchni się jest i nie da się od tego uciec. To tak samo jak być żołnierzem, policjantem czy złodziejem. To jest praca 24 godziny na dobę. Nie jest to łatwe zajęcie. Dużo wymaga, dużo zabiera, trudno się żyje z szefowymi czy szefami kuchni...bo nasze życie zawsze zaczyna i kończy się właśnie w kuchni.

Jaka jest Twoja misja jako szefa kuchni?

Moją misją jest propagowanie i popularyzowanie produktów pochodzących od małych dostawców, robię to skutecznie od ponad dekady. Bardzo ważne jest dla mnie, żeby ten biznes był zaangażowany. Misją jest też uświadamianie ludziom co jest dobre, co zdrowe, co warto jeść. Pokazuję ludziom, że można inaczej. Dużo w mojej kuchni jest o doświadczaniu...

Zobacz również: 

MENU główne, czyli kwestionariusz horecatrends.pl: Aleksander Baron, szef kuchni restauracji ZONI (wideo)

Aleksander Baron: Wódka jest pięknym przyjacielem jedzenia (wideo)

 Aleksander Baron: Odkrywanie kuchni nigdy się nie kończy (wideo)

Podobał się artykuł? Podziel się!

dodaj komentarz