Wojciech Modest Amaro i Paco Pérez, gwiazdkowi chefowie kuchni w miniony weekend przygotowali dwie, wyjątkowe kolacje w ARCO by Paco Pérez w Gdańsku.
''Autorskie menu mistrzów zachwycało, intrygowało i zaskakiwało - przeżyliśmy całe spektrum smaków i emocji. Duma obejmowała nasze serca, kiedy widzieliśmy zadowolenie i radość Gości, a jeszcze bardziej, gdy dostrzegliśmy, że nasze zespoły zaczęły wspólnie działać jak dobrze naoliwiona maszyna - w przyjaźni, z uśmiechem na ustach, jednomyślnie'' - pisze restauracja ARCO by Paco Pérez.
Menu kolacji Wojciecha Modesta Amaro i Paco Péreza w ARCO by Paco Pérez w Gdańsku (21 i 22 stycznia)
▪️ kawior / mleczko pszczele by Wojciech Modest Amaro
▪️ krab / pieczarka by Paco Pérez
▪️ ziemniak / fasola / kawior by Paco Pérez
————-
▪️ śledź / wasabi / awokado by Wojciech Modest Amaro
▪️ angulas ''All I Pebre'' by Paco Pérez
————-
▪️ turbot / korzeń trybuli / trufla by Wojciech Modest Amaro
▪️ dziko łowiony homar by Paco Pérez
————-
▪️ ''biszkopt'' malinowy by Paco Pérez
▪️ kasztan / imbir / mleko by Wojciech Modest Amaro
————-
▪️ konik morski by Paco Pérez
▪️ petit forest
▪️ imbirowy (piernikowy) mech by Wojciech Modest Amaro
Paco Pérez to jeden z najbardziej utytułowanych szefów kuchni na świecie, zdobywca 5 gwiazdek Przewodnika Michelin. Kolacja odbyła się w jego restauracji ARCO by Paco Pérez, zlokalizowanej na 33. piętrze najwyższego budynku w północnej Polsce, Olivia Star.
Wojciech Modest Amaro to pierwszy w Polsce szef kuchni wyróżniony gwiazdką Przewodnika Michelin. W ostatnich latach prowadził Atelier Amaro w Warszawie oraz Heart by Amaro w Zakopanem. Obecnie działa na swojej farmie położonej kilkanaście kilometrów na południe od Warszawy - Forgotten Fields Farm.
Materiał chroniony prawem autorskim - zasady przedruków określa regulamin.