Partnerzy portalu
Andrea Camastra otworzy nowy lokal.  NUTA to ukłon w stronę jego pasji Już w styczniu chef Andrea Camastra zaprosi do swojej nowej restauracji NUTA. Fot. Materiały prasowe

Andrea Camastra otworzy nowy lokal. NUTA to ukłon w stronę jego pasji

Przy Placu Trzech Krzyży 10/14 gwiazdkowy chef kuchni Andrea Camastra otworzy w połowie stycznia 2022 r. swoją nową restaurację NUTA.

Autor: Katarzyna Gubała Data: 06 grudnia 2021 12:05

W nowym lokalu Andrea Camastra będzie kontynuował ideę nagrodzonej  gwiazdką Michelin Restauracji Senses.

- Niezmiennie chce przenosić kuchnię polską na wyższy poziom dokładając z kuchni śródziemnomorskiej i azjatyckiej. Będzie przygotowywał menu degustacyjne, ale będzie również opcja przygotowania własnego menu - mówi horecatrends.pl Dariusz Pawłowski, General Manager Nuta Restaurant.

Restauracja, bar, kawiarnia - szukasz lokalu do wynajęcia lub na sprzedaż? Zobacz oferty na PropertyStock.pl

NUTA czyli...

- Nazwa nowej restauracji ''Nuta'' ma konotacje z nutami smaku, ale też Andrea jest muzykiem, gra na perkusji, gitarze basowej i fortepianie. Jest to również nawiązanie do idei ''note-by-note'', której chef Camastra jest ambasadorem - wyjaśnia Dariusz Pawłowski.

Zespół, który Andrea Camastra skompletował do swojej nowej restauracji NUTA pochodzi głównie z jego poprzedniej restauracji Senses, która trzykrotnie utrzymała gwiazdkę Michelin. Przypomnijmy, że pierwszą gwiazdkę Senses z chefem Camastra otrzymało w 2016 r.

Jak zdradza nam manager Dariusz Pawłowski, wnętrze lokalu przy Pl. Trzech Krzyży 10/14, w którym powstaje restauracja NUTA przechodzi obecnie wielką metamorfozę i gości, którzy bywali w tym miejscu czeka spora niespodzianka. Przypomnijmy, że wcześniej pod tym adresem - w budynku Ethos - mieściło się Atelier Amaro.

Menu restauracji NUTA - co w nim znajdziemy?

Na mediach społecznościowych działa już konto instagramowe restauracji NUTA. Możemy tam śledzić przygotowania do otwarcia.

 Zaś na profilu chefa Camastry pojawiły się w ostatnich dniach dwa dania: oscypek z żurawiną oraz ''pierogi ruskie i pierogi z grzybami w chrupiącej i chrupiącej konsystencji''.

''(…) bycie kreatywnym oznacza używanie wyobraźni, to śnienie na jawie i w każdym wypadku przebiega inaczej. Dla niektórych kreatywność to zewnętrzna forma tego, co jest na talerzu, bogate kompozycje złożone z kwiatów i innych ozdobników, a według mnie to raczej próba artyzmu. Moim zdaniem kreatywność to absolutna przemiana tego, co już jest, w coś absolutnie nowego'' - napisał pod zdjęciem jednego z dań Andrea Camastra na swoim profilu na Instagramie.

 

Podobał się artykuł? Podziel się!

dodaj komentarz

Drogi Użytkowniku!

W związku z odwiedzaniem naszych serwisów internetowych możemy przetwarzać Twój adres IP, pliki cookies i podobne dane nt. aktywności lub urządzeń użytkownika. Jeżeli dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, wówczas będą traktowane dodatkowo jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administratora tych danych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz w Polityce Prywatności pod tym linkiem.

Jeżeli korzystasz także z innych usług dostępnych za pośrednictwem naszych serwisów, przetwarzamy też Twoje dane osobowe podane przy zakładaniu konta, rejestracji na eventy, zamawianiu prenumeraty, newslettera, alertów oraz usług online (w tym Strefy Premium, raportów, rankingów lub licencji na przedruki).

Administratorów tych danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz również w Polityce Prywatności pod tym linkiem. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci szereg gwarancji i praw, a przede wszystkim prawo do odwołania zgody oraz prawo sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych. Prawa te będą przez nas bezwzględnie przestrzegane. Jeżeli więc nie zgadzasz się z naszą oceną niezbędności przetwarzania Twoich danych lub masz inne zastrzeżenia w tym zakresie, koniecznie zgłoś sprzeciw lub prześlij nam swoje zastrzeżenia pod adres odo@ptwp.pl. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania dokonanego przed jej wycofaniem.

W dowolnym czasie możesz określić warunki przechowywania i dostępu do plików cookies w ustawieniach przeglądarki internetowej.

Jeśli zgadzasz się na wykorzystanie technologii plików cookies wystarczy kliknąć poniższy przycisk „Przejdź do serwisu”.

Zarząd PTWP-ONLINE Sp. z o.o.