Partnerzy portalu
Anna Klajmon: Szefem kuchni się jest, a nie bywa! (wideo) Anna Klajmon, szefowa kuchni restauracji LAS/ fot. Żelazna Studio

Anna Klajmon: Szefem kuchni się jest, a nie bywa! (wideo)

Autor: Magda Brzózka; www.horecatrends.pl Data: 04 grudnia 2018 10:40

- Zawód szefa kuchni wymaga 100 proc. poświęcenia. Dobry szef kuchni powinien być w restauracji praktycznie zawsze. Tym trzeba żyć - mówi w rozmowie z serwisem www.horecatrends.pl Anna Klajmon, szefowa kuchni restauracji LAS.

- W ostatnim czasie kucharze zostali wyciągnięci z kuchni. Na pewno duża w tym zasługa Gault&Millau, które postawiło na promowanie szefów kuchni a nie wyłącznie restauracji. Szefowie kuchni zaczęli się pokazywać, mówić o sobie, o swojej kuchni i gotowaniu - dodaje Anna Klajmon.

Restauracja, bar, kawiarnia - szukasz lokalu do wynajęcia lub na sprzedaż? Zobacz oferty na PropertyStock.pl

Anna Klajmon stawia na kuchnię polską, na smaki dzieciństwa, za którymi coraz częściej polscy konsumenci tęsknią. - Przemycam w menu swoje śląskie korzenie, zwłaszcza kluskę śląską, którą podajemy w Lesie w specyficzny sposób - dodaję do niej twaróg i sezonowe warzywa. Najlepszą nagrodą dla szefa kuchni są zadowoleni goście - mówi szefowa kuchni.   

Czytaj również: Manager LAS-u: Podejrzewam, że codziennie w Warszawie otwiera się jakiś lokal (wideo)

 

Podobał się artykuł? Podziel się!

dodaj komentarz