- Zawód szefa kuchni wymaga 100 proc. poświęcenia. Dobry szef kuchni powinien być w restauracji praktycznie zawsze. Tym trzeba żyć - mówi w rozmowie z serwisem www.horecatrends.pl Anna Klajmon, szefowa kuchni restauracji LAS.
- W ostatnim czasie kucharze zostali wyciągnięci z kuchni. Na pewno duża w tym zasługa Gault&Millau, które postawiło na promowanie szefów kuchni a nie wyłącznie restauracji. Szefowie kuchni zaczęli się pokazywać, mówić o sobie, o swojej kuchni i gotowaniu - dodaje Anna Klajmon.
Anna Klajmon stawia na kuchnię polską, na smaki dzieciństwa, za którymi coraz częściej polscy konsumenci tęsknią. - Przemycam w menu swoje śląskie korzenie, zwłaszcza kluskę śląską, którą podajemy w Lesie w specyficzny sposób - dodaję do niej twaróg i sezonowe warzywa. Najlepszą nagrodą dla szefa kuchni są zadowoleni goście - mówi szefowa kuchni.
Czytaj również: Manager LAS-u: Podejrzewam, że codziennie w Warszawie otwiera się jakiś lokal (wideo)
Materiał chroniony prawem autorskim - zasady przedruków określa regulamin.