Stołeczna restauracja Blue Cactus wkrótce rozpocznie działalność w centrum handlowym Elektrowni Powiśle. Lokal będzie zajmował jedną z największych przestrzeni gastronomicznych.
Jak poinformowali w mediach społecznościowych przedstawiciele meksykańskiej restauracji Blue Cactus, do dyspozycji klientów będą 4 strefy: duży bar na patio z legendarnymi margeritami, ustronna strefa VIP, otwarta przestrzeń wychodzącą na plac Elektrowni oraz przestrzeń z otwartą kuchnią, w której goście będą podglądać pracę mistrzów gotowania. Całość ma być gotowa jeszcze w tym roku.
Będzie to kolejna siedziba restauracji po Fabryce Norblina, której otwarcie zaplanowane jest na czwarty kwartał 2021 roku.
Kultowa restauracja Blue Cactus powstała w 1996 roku na warszawskim Mokotowie i działała do 22 czerwca 2018 roku. Powodem zamknięcia była planowana budowa apartamentowca przy ul. Zajączkowskiej.
W lokalu serwowano dania kuchni amerykańskiej i meksykańskiej.
Nie przegap najważniejszych wiadomości
Materiał chroniony prawem autorskim - zasady przedruków określa regulamin.