Restauracja tex-mex Blue Cactus działa już w dwóch lokalizacjach: Elektrowni Powiśle i Fabryce Norblina.
W lipcu br. Blue Cactus w Elektrowni Powiśle obchodził 2. urodziny, a mieszkańcy Warszawy mogli udać się do drugiej restauracji pod tą marką w Fabryce Norblina.
Jak informuje Blue Cactus, lokal w Fabryce Norblina został stworzony z myślą o tych, którzy pamiętają kultowy lokal z 1996 roku. Ludzie, którzy odpowiadali za wnętrza dawnego Cactusa, tak i teraz przyłożyli się do odrodzenia legendy. ''Marek Rapallo (IMR Architects) ponownie zajął się aranżacją wnętrz, Darek Pala upiększeniem ścian swoimi genialnymi obrazami, a Adrian Łukaszewicz (Magda Trade) wyposażeniem kuchni'' - wylicza Blue Cactus.
Goście mogą spodziewać się ręcznie wykonanych kolorowych mebli, wysokich sufitów z belkami i wyeksponowanych ścian z oryginalnej cegły.
W menu znalazły się m.in. nachosy, guacamole, quesadilla, tacos, burritos, fajitas. Jest też Uczta Blue Cactus do podziału.
Przypomnijmy, że Blue Cactus powstał w 1996 r. przy ul. Zajączkowskiej 11. W 1999 r. przy restauracji zaczął działać klub Iguana Lounge. W 2018 r. Blue Cactus zamknął się i pożegnał się z adresem Zajączkowska. 2022 to rok, w którym otwiera się nowy rozdział dla tej marki. Restauracja wita ponownie swoich gości w lokalach w Elektrowni Powiśle i Fabryce Norblina.
Materiał chroniony prawem autorskim - zasady przedruków określa regulamin.