Bocuse d’Or Poland on Tour to projekt Akademii Bocuse d’Or Polska, który daje możliwość spróbowania dań uczestników krajowych selekcji, szefów z Akademii oraz spotkania autorytetów z polskiej sceny kulinarnej.
16 września Bocuse d’Or Poland on Tour zawita do Krakowa, aby w Restauracji Biała Róża przygotować kolację pod przewodnictwem szefa kuchni Łukasz Cichy brązowego medalisty w 2021 roku.
Wraz z Łukaszem Cichym kolację przygotują jego kulinarni przyjaciele: szef Adam Chrząstowski - Head Chef Academy Bocuse d’Or Poland; szef Marcin Sołtys - Filipa 18 Food Wine Art oraz szef Grzegorz Fic - Restauracja Albertina.
Kolacja ta będzie również okazją do świętowania 10. rocznicy pracy szefa Łukasza w restauracji Biała Róża w Krakowie.
Kolejnym przystankiem Bocuse d’Or Poland on Tour będzie Rzeszów. Kolacja odbędzie się 17 września w Restauracji Patio Rzeszów, gdzie szefem kuchni jest Kamil Tłuczek, srebrny medalista polskiej selekcji Bocuse d'Or 2021. Kamilowi Tłuczkowi towarzyszyć będą Adam Chrząstowski oraz Sebastian Klamka finalisty selekcji 2021.
Projekt Bocuse d’Or Poland on Tour ma na celu:
Materiał chroniony prawem autorskim - zasady przedruków określa regulamin.