Döner Berlin Kebab, Makarun oraz Thai Express: te trzy koncepty gastronomiczne zadebiutują w Gliwicach w CH FORUM.
Najemcy przejęli już swoje powierzchnie handlowe i wkrótce rozpoczną prace adaptacyjne.
Spośród wymienionych najemców najszybciej pierwszych klientów obsłuży Makarun. Otwarcie lokalu tej marki w CH FORUM planowane jest na luty 2019 r. Spaghetteria Makarun to przykład biznesu, który założyciele rozwinęli od mobilnego food trucka. Firma działa m.in. w systemie franczyzowym i od 6 lat konsekwentnie powiększa sieć swoich punktów. Dziś to już 25 restauracji, z których jedna działa na terenie Niemiec (Hamburg).
Również w oparciu o system franczyzowy działa Berlin Döner Kebap, którego otwarcie najnowszego punktu w CH FORUM planowane jest na pierwszy kwartał 2019 r. Obecnie sieć tworzy 46 restauracji, w których serwowane są głównie szybkie dania kuchni tureckiej, w tym wiele wariantów popularnych kebabów. Lokal zajmie 73 m kw.
Trzeci z nowych operatorów gastronomicznych w CH FORUM – Thai Express – zajmie lokal o pow. 67 mkw., a jego otwarcie planowane jest na kwiecień 2019 r. Thai Express to sieć restauracji specjalizujących się w potrawach kuchni orientalnej, a w szczególności tajskie
Nie przegap najważniejszych wiadomości
Materiał chroniony prawem autorskim - zasady przedruków określa regulamin.