W weekend 1-3 kwietnia restauracje w Browarach Warszawskich przygotują specjalne ukraińskie menu i wydłużą godziny otwarcia.
Browary Warszawskie startują wiosną z cyklem festiwali, który rozpoczyna NIENAŻARTY weekend z pomocową misją w tle.
''Będzie pożytecznie, ale i pysznie - nie zabraknie przekazania części dochodów i zbiórek na rzecz Ukrainy, będą specjalne promocje, nowości, dłuższe godziny pracy i specjalne menu od ukraińskich restauratorów'' - informują Browary Warszawskie.
W festiwal NIENAŻARTY od 1 do 3 kwietnia zaangażowane są takie restauracje jak Bombaj Masala Wola, Le Paradox, Sobremesa Tapas Bar, Baila Show & Dining, Gastronomja, Munja, Nine's Reaturant & Sports Bar i cały Food Hall Browary.
Oto niektóre z propozycji:
Browar Warszawski przez trzy dni będzie rozpieszczał podniebienia swoich gości barszczem ukraińskim, gołąbkami z jagnięciny oraz Chicken Kyiv.
Pizza Lecentano zaserwuje polentę w stylu ukraińskim oraz słynne ukraińskie ravioli.
Bombaj Masala Wola wesprze uchodźców dochodem z deseru mango lassi. A w ramach weekendowego happy hours przygotował specjalną ofertę street food platter oraz wieczór mehendi - malowania henną.
Le Paradox w NIENAŻARTY weekend oznacza karafkę chardonnay dodawaną do każdego zamówienia, a dochód z tego weekendu powędruje na konto zbiórki, którą wybiorą goście Le Paradox.
NINE’s również bierze udział w tej grze. Szef kuchni postanowił zmierzyć się z klasyką i przygotował sportową wersję barszczu ukraińskiego. Ta pozycja w karcie, będzie dostępna tylko w pierwszy weekend kwietnia na cześć Ukrainy.
Food Hall Browary - do każdego zakupionego dania, darmowy koktajl będzie do odbioru w Barze Centralnym. Część dochodu z tego weekendu trafia na konto Polskiej Akcji Humanitarnej.
Większość restauracji będzie czynna do 2 w nocy bądź do ostatniego gościa.
Nie przegap najważniejszych wiadomości
Materiał chroniony prawem autorskim - zasady przedruków określa regulamin.