Partnerzy portalu
Browary Warszawskie zapraszają na jesienne zbiory. Sezonowe menu do 5 grudnia Po Dyniobraniu i Gęsinie na Świętego Marcina pora na kolejne tematyczne menu w Browarach Warszawskich. / fot. materiały prasowe

Browary Warszawskie zapraszają na jesienne zbiory. Sezonowe menu do 5 grudnia

Autor: horecatrends.pl/informacja prasowa Data: 24 listopada 2021 09:17

Po Dyniobraniu i Gęsinie na Świętego Marcina pora na kolejne tematyczne menu w Browarach Warszawskich. Tym razem pora na jesienne zbiory. Specjalne menu przygotowane przez restauracje w Browarach będzie dostępne do 5 grudnia.

Browary Warszawskie zapraszają na ostatnie jesienne zbiory w tym roku. Z tej okazji wybrane restauracje przygotowały specjalne dania z darami jesieni w roli głównej. Poniżej przedstawiamy kulinarny rozkład jazdy w sezonowym wydaniu.

Jakie jesienne smaki przygotowały Browary Warszawskie?

Mówi się, że jesień ma zapach i smak pieczonego ziemniaka. Tych z opalanego węglem drzewnym grilla “Josper” w połączeniu z grzybami i kwaśną śmietaną spróbujesz w Browarze Warszawskim. Z kolei Sobremesa zaskoczy dwiema sezonowymi pozycjami w aktualnej karcie dań. Pierwsza to Tortilla Rellena con setas del bosque, czyli hiszpański omlet ziemniaczany z cebulą przekładany duszonymi podgrzybkami, serem Manchego z konfitowanymi pomidorkami cherry i aioli grzybowym. Kolejna propozycja to Tarta de Queso - tarta z kremem Philadelphia, karmelizowanymi jabłkami z cynamonem, orzechami i musem malinowym. 

Restauracja, bar, kawiarnia - szukasz lokalu do wynajęcia lub na sprzedaż? Zobacz oferty na PropertyStock.pl

Grzyby w roli głównej

Jasna sprawa zaprasza na prawdziwe danie grzybowe! W menu czeka schab z gołąbkiem z grzybami, puree ziemniaczanym i sosem z trawy żubrowej. Wszystkim fanom kuchni amerykańskiej polecamy wybrać się do Boston Burger. W karcie, jak sama nazwa wskazuje, czeka burger. Ale nie byle jaki - to burger w jesiennej odsłonie z podwójną wołowiną, coulis grzybowym, smażonymi boczniakami, chipsami oraz truflowym aioli. 

 Włoskie placki  i desery w jesiennym wydaniu

Namiastkę Italii znajdziesz w OCTO pasta & pizza (Food Hall Browary). Restauracja zaprasza na pizzę z mozzarellą fior di latte, salsiccia bianca, serem pecorino i frytkami. Włoskich placków w jesiennym wydaniu spróbujesz także w Munji. W tym miejscu czeka na Ciebie Pica Nikšićanka z sosem śmietanowo-grzybowym, mozzarella fior di latte, grzybami sezonowymi oraz rozmarynem. 

Wybrane kawiarnie Browarów warszawskich zapraszają również na wyjątkowe desery w jesiennej odsłonie. W Bakery spróbujesz ślimaka z duxelle grzybowym, serkiem szczypiorkowym i piklowaną szalotką oraz danisha z jabłkiem. W DESEO poproś o Deser Mapple, czyli mus na bazie syropu klonowego z jabłkiem w karmelu i biszkoptem dyniowym, a w Etno Cafe o grzany sok jabłkowy. 

Sezonowe smaki, które zagościły w kartach restauracji w Browarach Warszawskich będą dostępne do 5 grudnia!

 

Podobał się artykuł? Podziel się!

dodaj komentarz