W niedzielę, 10 października, w restauracji Japonka w Browarach Warszawskich odbędzie się Sake Day. Podczas wydarzenia będzie można spróbować japońskich alkoholi premium sparowanych z wykwintnymi daniami kuchni japońskiej, w tym z sushi.
Tasting sake oraz wykład na temat japońskich alkoholi poprowadzi pan Norihiko Sakamoto, wykwalifikowany sake i wine sommelier, który po wielu latach pracy w najbardziej luksusowych restauracjach w Japonii oraz Singapurze stał się jednym z czołowych ekspertów od japońskich win ryżowych.
Przygotowaniem kolacji omakase zajmą się natomiast jedni z najlepszych szefów sushi w Polsce z nowo otwartej restauracji Japonka.
Całe wydarzenie odbędzie się w restauracji Japonka przy ul. Grzybowskiej 56. Ze względu na dużą ilość zainteresowanych tego dnia odbędą się dwie osobne kolacje, dlatego też do wyboru mają Państwo dwie propozycje godzin: 16:00-18:00 oraz 19:00-21:00.
Koszt wstępu to 200 zł. Bilety sprzedawane online (https://montea.pl/pl/10-sake-day-tickets) oraz stacjonarnie w restauracji Japonka w Warszawie przed dniem eventu, do wyprzedania. Liczba miejsc ograniczona!
Materiał chroniony prawem autorskim - zasady przedruków określa regulamin.