Burger King kontynuuje współpracę z The Vegetarian Butcher i powiększa bezmięsną ofertę o kolejne roślinne propozycje m.in. Plant-based Royale i Plant-based Cheeseburger.
Kolejne roślinne propozycje w menu Burger King to Plant-based Royale, Plant-based Cheeseburger, Plant-based Double Cheeseburger, Plant-based Chilli Cheeseburger oraz Plant-based Hamburger.
Burgery można zamawiać we wszystkich restauracjach Burger King na terenie Polski. Rozszerzenie roślinnego menu w restauracjach Burger King jest odpowiedzią na rosnący wege apetyt gości - czytamy w komunikacie prasowym.
- Burger King odpowiada na trendy konsumenckie oraz oczekiwania gości, którzy po wprowadzeniu Plant-based Whopper i Plant-based Nuggets dopytywali o kolejne bezmięsne pozycje - komentuje Zuzanna Kilar-Tyczyńska, brand manager Burger King Polska.
The Vegetarian Butcher założył Jaap Korteweg, rolnik od dziewięciu pokoleń i prawdziwy miłośnik mięsa, który zdecydował się przejść na wegetarianizm. Firmę uruchomił, by zaspokoić własne zapotrzebowanie na wysokiej jakości “mięsne” produkty pochodzenia roślinnego. Produkty TVB sprzedawane w 17 krajach.
Materiał chroniony prawem autorskim - zasady przedruków określa regulamin.