Bursztynowa zaczyna przyjmować w ogródku restauracyjnym



horecatrends.pl - 14 maja 2021 14:33


15 maja goście Bursztynowa będą mogli skosztować serowych dań na świeżym powietrzu. Bistro startuje z ogródkiem restauracyjnym.

Menu Bursztynowej jest dedykowane Skarbom Serowara – marce serów długodojrzewających takich jak Bursztyn, Szafir i Rubin. W karcie znalazły się specjały takie jak: zupa serowa, przygotowana na bazie serów, makaron Serowara z czarną truflą, czy specjalne tiramisu z serem Rubin.
 
Oprócz dań inspirowanych serami, na gości czekają także drinki nawiązujące do twórczości Bolesława Leśmiana, który mieszkał niegdyś pod adresem Nowy Świat 37. Nieba Przyćmiane (drink z nalewki z kaliny, herbaty klitorii, truskawek, rabarbaru oraz truskawkowych żelków w białej czekoladzie z serem Szafir), Toast Świętokradzki (Chopin Vintage, Martini Rubino oraz nalewka jarzębinowa, podane ze specjalnymi chipsami z sera Bursztyn) lub Ty przychodzisz jak noc majowa (Chopin Organic, Etiuda Jagoda Kamczacka, herbata jaśminowa, jabłka, kordiał cytrusowy i wyjątkowy puder z sera Szafir) to niektóre propozycje z karty koktajlowej.