W kalendarzu rezerwacji Forgotten Fields Farm pojawiły się terminy na kwiecień i maj 2023 r. Kolacje ''Farm dining'' w formie Chef’s table to wydarzenie na 12 osób. Ile kosztuje kosztuje kolacja na Farmie?
Po zimowej przerwie w kalendarzu rezerwacji na stronie farmy należącej do chefa Wojciecha Modesta Amaro pojawiły się terminy kolacji na Farmie w kwietniu i maju 2023 roku.
Czytaj więcej Ile restauracji ma Amaro? Co z kolacjami na Farmie?
Jak wynika z informacji, koszt menu Amaro Chef’s table to 1450 zł za osobę (do menu należy doliczyć 10% service charge). Kolację przewidziano na 12 osób.
''Tego wieczoru poznasz filozofię tworzenia dań w oparciu o Kalendarz Natury, zakosztujesz specjalnie dobranych napojów i alkoholi botanicznych. Odkrywając Farm Dining spróbujesz produktów prosto z pola uprawianych w zrównoważony sposób tzn. z zachowaniem ich wartości odżywczych oraz zdrowotnych, a także w sposób bezpieczny dla ekosystemu'' - czytamy o tych wydarzeniach.
Czytaj też Amaro o Forgotten Fields Farm: chcemy organizować kolacje na 12 osób, ''raczej nie będzie tanio''
Po sprawdzeniu czterech wiosennych terminów kolacji na Farmie pojawia się jednak informacja ''brak miejsc''. Dostępny jest za to majowy termin na Masterclass - tu cena to 4850 zł za osobę.
Forgotten Fields Farm powstała w Dębówce pod Warszawą. Według chefa Wojciecha Modesta Amaro ma być samowystarczalną farmą połączoną z autorskim projektem kulinarnym.
„Odnalazłem miejsce, gdzie pracując z naturą spełniam swoje marzenie o życiu pełnym harmonii pomiędzy pasją a rodziną. To tu czerpię radość z gotowania z własnych upraw, pamiętając o otaczającym mnie środowisku i przyszłych pokoleniach. Jednym słowem Farma to mój Dom” - pisze Modest Amaro na stronie Forgotten Fields Farm.
Nie przegap najważniejszych wiadomości
Materiał chroniony prawem autorskim - zasady przedruków określa regulamin.