×

Subskrybuj newsletter
horecatrends.pl

Zamów newsletter z najciekawszymi i najlepszymi tekstami portalu.
Podaj poprawny adres e-mail
  • Musisz zaznaczyć to pole
Partnerzy portalu
Chef “El Celler de Can Roca” przyjeżdża do Polski gotować 140 metrów nad ziemią. Ile za kolację?
Joan Roca, założyciel i szef kuchni “El Celler de Can Roca”. Fot. PAP/EPA

Chef “El Celler de Can Roca” przyjeżdża do Polski gotować 140 metrów nad ziemią. Ile za kolację?

Autor: Katarzyna Gubała Data: 26 stycznia 2023 06:05

Joan Roca, założyciel i szef kuchni słynnej “El Celler de Can Roca”, zdobywca 3 gwiazdek w Przewodniku Michelin w styczniu będzie gotował w ARCO by Paco Pérez w Gdańsku.

''27/01 będzie bardzo szczególną datą w historii restauracji ARCO. Na 33. piętrze pojawi się zdobywca 3* Przewodnika Michelin, założyciel i Szef Kuchni “El Celler de Can Roca” - dwukrotnie uznaną za najlepszą restaurację na świecie przez magazyn “Restaurant Magazine” - informuje restauracja ARCO by Paco Pérez w Gdańsku.

Wybitni szefowie kuchni Joan Roca i Paco Pérez przygotują kolację 140 metrów nad ziemią - w najwyższym budynku w północnej Polsce, Olivia Star w Gdańsku, gdzie mieści się restauracja ARCO by Paco Pérez.

Restauracja, bar, kawiarnia - szukasz lokalu do wynajęcia lub na sprzedaż? Zobacz oferty na PropertyStock.pl

''Joan Roca podkreśla, że jego pojęcie spełnienia zawodowego jest równoznaczne z dobrymi emocjami wywołanymi w Gościach. Miłośnicy fine dining’u mogą dowiedzieć się o nim więcej dzięki jednemu z odcinków dokumentu “Chef’s Table”, dostępnego w serwisie Netflix'' - podaje restauracja. 

Kolacja Joan Roca & Paco Pérez odbędzie się 27 stycznia 2023 r. Autorskie menu Szefów Kuchni oraz pairing wina dla 1 osoby to koszt 2450 zł. 

Czytaj też Amaro i Pérez: wzruszeń nie brakowało. Jakie było menu ich wspólnej kolacji?

 

Nie przegap najważniejszych wiadomości

Horeca Trends - Google News Obserwuj nas w Google News
Podobał się artykuł? Podziel się!

dodaj komentarz