×

Subskrybuj newsletter
horecatrends.pl

Zamów newsletter z najciekawszymi i najlepszymi tekstami portalu.
Podaj poprawny adres e-mail
  • Musisz zaznaczyć to pole
Partnerzy portalu
Co Magda Gessler zrobiła dla ''MARGARET''? Menu lokalu we Wrocławiu po Rewolucjach to czysty PRL
Magda Gessler ukierunkowała Centrum Gastronomiczne ''Margaret'' we Wrocławiu na menu i klimat z czasów PRL. Fot. Magda Gessler/Facebook

Co Magda Gessler zrobiła dla ''MARGARET''? Menu lokalu we Wrocławiu po Rewolucjach to czysty PRL

Autor: PTWP - horecatrends.pl Data: 23 marca 2023 20:15

Centrum Gastronomiczne ''Margaret'' we Wrocławiu przeszło ''Kuchenne Rewolucje''. Magda Gessler zmieniając menu lokalu postawiła na dania z lat 70. W menu królują bryzol, bitka, galareta wieprzowa i krem sułtański. Ile kosztują te dania?

Emisja odcinka z ''Kuchennymi Rewolucjami'' w Centrum Gastronomicznym Margaret przy ul. Krakowskiej we Wrocławiu zostanie pokazany w TVN w czwartek 23 marca o godz. 21.30.

Nazwa pozostała, klimat lat 70. podkreślono

Na początku ''rewolucji'' między właścicielem ukierunkowanej na usługi cateringowe ''Margaret'' a Magdą Gessler wrzało. Poszło nie tylko o menu i pomysł na działalność, ale i czystość w kuchni lokalu i stan kuchennych sprzętów. Potem o znikające jedzenie. Jeśli ktoś chce zobaczyć prowadzącą ''Kuchenne Rewolucje'' niemal tracącą panowanie nad sobą i naprawdę zirytowaną - powinien obejrzeć ten odcinek.

Restauracja, bar, kawiarnia - szukasz lokalu do wynajęcia lub na sprzedaż? Zobacz oferty na PropertyStock.pl

''Centrum Gastronomiczne Margaret to istny wehikuł czasu. Przeniósł mnie w lata siedemdziesiąte'' - mówiła Magda Gessler. 

Restauratorka przewrotnie postanowiła zrobić z tego atut lokalu przy Krakowskiej. Nie zmieniła jego nazwy, a do menu i wystroju wprowadziła klimat lat 70. 

Menu ‘’Centrum Gastronomicznego Margaret’’ po Kuchennych Rewolucjach

Co Magda Gessler zaproponowała dla ‘’Margaret’’?

  • Pajda z chleba z wyborną pastą z makreli 16 zł
  • Galant / Galareta wieprzowa 16 zł
  • Śledź Matjas Holenderski po japońsku 28 zł
  • Befsztyk tatarski 42 zł
  • Zupa Solianka 35 zł
  • Barszcz czerwony z kołdunami 22 zł
  • Grzybowa z makaronem 22 zł
  • Kotlet schabowy z kostką, ziemniaki, kapusta kiszona zasmażana 36 zł
  • Bryzol wołowy z polędwicy, ziemniaki puree, pieczarki duszone 59 zł
  • Bitka wołowa, kopytka, mizeria 42 zł
  • Udko z kurczaka pieczone, ziemniaki puree, buraczki 28 zł
  • Placki ziemniaczane po polsku 4 szt. z sosem grzybowym 26 zł
  • Sałatka bałkańska 30 zł
  • Sałatka Krakowiacy i Górale 34 zł
  • Deser: Krem sułtański 26 zł
  • Deser: Kisiel własnej roboty z owocami 22 zł 

Czy rewolucja w ''Margaret'' we Wrocławiu się udała?

W luty br. Magda Gessler przyjechała do Centrum Gastronomicznego ''Margaret'' z ponowną wizytą. Zmiany oceniła pozytywnie. Na swoich social mediach napisała: 

''Niespodzianka Wrocław. Pod niebem błękitnego PRLu zjesz w tym zagadkowym miejscu które jest niespodzianka dla Wrocławian bryzolami szukanego z pieczarkami i zimniokami tłuczonymi z omastą maślana tudzież nóżki stojące na baczność octem skrapiamy chrzanem doprawione, posuniesz krem sułtański i poprosisz wódke. To wszystko w Centrum gastronomicznym Margaret pod czujnym okiem Andrzeja''.

Nie przegap najważniejszych wiadomości

Horeca Trends - Google News Obserwuj nas w Google News
Podobał się artykuł? Podziel się!

dodaj komentarz