Centrum Gastronomiczne ''Margaret'' we Wrocławiu przeszło ''Kuchenne Rewolucje''. Magda Gessler zmieniając menu lokalu postawiła na dania z lat 70. W menu królują bryzol, bitka, galareta wieprzowa i krem sułtański. Ile kosztują te dania?
Emisja odcinka z ''Kuchennymi Rewolucjami'' w Centrum Gastronomicznym Margaret przy ul. Krakowskiej we Wrocławiu zostanie pokazany w TVN w czwartek 23 marca o godz. 21.30.
Na początku ''rewolucji'' między właścicielem ukierunkowanej na usługi cateringowe ''Margaret'' a Magdą Gessler wrzało. Poszło nie tylko o menu i pomysł na działalność, ale i czystość w kuchni lokalu i stan kuchennych sprzętów. Potem o znikające jedzenie. Jeśli ktoś chce zobaczyć prowadzącą ''Kuchenne Rewolucje'' niemal tracącą panowanie nad sobą i naprawdę zirytowaną - powinien obejrzeć ten odcinek.
''Centrum Gastronomiczne Margaret to istny wehikuł czasu. Przeniósł mnie w lata siedemdziesiąte'' - mówiła Magda Gessler.
Restauratorka przewrotnie postanowiła zrobić z tego atut lokalu przy Krakowskiej. Nie zmieniła jego nazwy, a do menu i wystroju wprowadziła klimat lat 70.
Co Magda Gessler zaproponowała dla ‘’Margaret’’?
W luty br. Magda Gessler przyjechała do Centrum Gastronomicznego ''Margaret'' z ponowną wizytą. Zmiany oceniła pozytywnie. Na swoich social mediach napisała:
''Niespodzianka Wrocław. Pod niebem błękitnego PRLu zjesz w tym zagadkowym miejscu które jest niespodzianka dla Wrocławian bryzolami szukanego z pieczarkami i zimniokami tłuczonymi z omastą maślana tudzież nóżki stojące na baczność octem skrapiamy chrzanem doprawione, posuniesz krem sułtański i poprosisz wódke. To wszystko w Centrum gastronomicznym Margaret pod czujnym okiem Andrzeja''.
Nie przegap najważniejszych wiadomości
Materiał chroniony prawem autorskim - zasady przedruków określa regulamin.