Partnerzy portalu
Co na Nocny Market przygotował Witek Iwański z hub.praga? Pop-up hub.praga na Nocnym Markecie startuje już w czwartek 4 sierpnia i potrwa do soboty 6 sierpnia. Zdjęcia: Materiały prasowe

Co na Nocny Market przygotował Witek Iwański z hub.praga?

Autor: KG/horecatrends Data: 03 sierpnia 2022 12:55

W pierwszy weekend sierpnia na Witek Iwański pojawi się z restauracją hub.praga na Nocny Markecie. Jakie menu przygotował do swojego street diningowego pop-upu?

Po świetnym debiucie street diningu na Nocnym Markecie w postaciach szefa kuchni Marcina Przybysza i restauracji Epoka, przyszedł czas na kolejne niecodzienne wydarzenie. W pierwszy weekend sierpnia gościem Nocnego Marketu będzie restauracja hub.praga z szefem kuchni Witkiem Iwańskim na czele.

Szef Witek Iwański.

Restauracja, bar, kawiarnia - szukasz lokalu do wynajęcia lub na sprzedaż? Zobacz oferty na PropertyStock.pl

Były head chef m.in. restauracji Raffles w hotelu Europejskim i zdobywca tytułu Chef de L’Avenir specjalnie na tę okazję przygotował pop-upowe menu, oddające charakter restauracji w bardziej ulicznym wydaniu - czytamy w komunikacie prasowym.

Tost z patisonami.

Menu Witka Iwańskiego na Nocny Market 

  • tost z patisonami i zielonym sosem xo,
  • ostrygi z kurczaka z sosem tatarskim ostrygowym
  • pączki: jeden z kaczką confit, drugi z kaczką yakitori
  • na deser lody mleczne z migdałową bezą w wafelku makowym. 

Ostrygi z kurczaka.

Szef kuchni Witek Iwański w swojej restauracji podaje współczesną wersję polskiej kuchni, do której przemyca inspiracje, akcenty i składniki z innych stron świata. Robi to w sposób przemyślany i swobodny.

Taco z rukwią i miso.jpg

Stawia na prostotę i najlepsze produkty. Łączy techniki, smaki, kultury, ludzi, pasje. Elegancję ze swobodą. Starą Pragę z Nową. Lewą stronę Wisły z prawą.

Taco z rukwią i miso.jpg

Pop-up hub.praga na Nocnym Markecie startuje już w czwartek 4 sierpnia
i potrwa do soboty 6 sierpnia.

 

Lody mleczne.jpg

Czytaj też Metamorfoza Nocnego Marketu. Czym jeszcze zaskoczy w tym sezonie? (WYWIAD)

 

Podobał się artykuł? Podziel się!

dodaj komentarz