Epoka Street Dining to pop-up Restauracji Epoka na Nocnym Markecie. Od 30 czerwca do 3 lipca szef kuchni Epoki Marcin Przybysz serwował będzie tam menu, w którym swoje interpretacje historycznych przepisów przełożył na język comfort foodu.
W pop-upowym menu Epoki na Nocnym Markecie znajdą się między innymi: królik z pistacjami, homar po amerykańsku, befsztyk tatarski, trufle po włosku czy smażone ostrygi.
Wszystkie dania to owoc inspiracji szefa Marcina dawnymi recepturami, z których najstarsze pochodzą nawet z XVII wieku - czytamy w informacji prasowej.
Dla gości Nocnego Marketu będzie to okazja do rozpoczęcia przygody z fine diningiem.
- Mamy nadzieję, że nasz czas na Nocnym Markecie pozwoli nam dotrzeć do ludzi, którzy nie znają polskiej kuchni w epokowej odsłonie. Chcemy pokazać, że doświadczenie w Epoce to świetna atmosfera i świetna kuchnia, a fine dining w naszym wydaniu nie jest nudny i sztywny. Chcę pobawić się smakami, formą i porozmawiać z ludźmi - mówi szef Marcin Przybysz.
Materiał chroniony prawem autorskim - zasady przedruków określa regulamin.