Partnerzy portalu
Czas na street dining! EPOKA z szefem Marcinem Przybyszem idzie na Nocny Market Szef kuchni Marcin Przybysz stworzył dla gości Nocnego Marketu specjalne menu. Fot. Materiały prasowe

Czas na street dining! EPOKA z szefem Marcinem Przybyszem idzie na Nocny Market

Autor: KG/horecatrends Data: 29 czerwca 2022 09:20

Epoka Street Dining to pop-up Restauracji Epoka na Nocnym Markecie. Od 30 czerwca do 3 lipca szef kuchni Epoki Marcin Przybysz serwował będzie tam menu, w którym swoje interpretacje historycznych przepisów przełożył na język comfort foodu. 

W pop-upowym menu Epoki na Nocnym Markecie znajdą się między innymi: królik z pistacjami, homar po amerykańsku, befsztyk tatarski, trufle po włosku czy smażone ostrygi.

Homar po amerykańsku.jpg

Restauracja, bar, kawiarnia - szukasz lokalu do wynajęcia lub na sprzedaż? Zobacz oferty na PropertyStock.pl

 

Wszystkie dania to owoc inspiracji szefa Marcina dawnymi recepturami, z których najstarsze pochodzą nawet z XVII wieku - czytamy w informacji prasowej. 

Marcin Przybysz.jpg

Dla gości Nocnego Marketu będzie to okazja do rozpoczęcia przygody z fine diningiem.

- Mamy nadzieję, że nasz czas na Nocnym Markecie pozwoli nam dotrzeć do ludzi, którzy nie znają polskiej kuchni w epokowej odsłonie. Chcemy pokazać, że doświadczenie w Epoce to świetna atmosfera i świetna kuchnia, a fine dining w naszym wydaniu nie jest nudny i sztywny. Chcę pobawić się smakami, formą i porozmawiać z ludźmi - mówi szef Marcin Przybysz.

 

Podobał się artykuł? Podziel się!

dodaj komentarz