×

Subskrybuj newsletter
horecatrends.pl

Zamów newsletter z najciekawszymi i najlepszymi tekstami portalu.
Podaj poprawny adres e-mail
  • Musisz zaznaczyć to pole
Partnerzy portalu
Czas na wielki finał konkursu dla uczniów szkół gastronomicznych w Instytucie Kulinarnym Transgourmet!
Czas na wielki finał konkursu dla uczniów szkół gastronomicznych w Instytucie Kulinarnym Transgourmet! / fot. materiały prasowe

Czas na wielki finał konkursu dla uczniów szkół gastronomicznych w Instytucie Kulinarnym Transgourmet!

Autor: Materiał powstał w ramach współpracy z marką Selgros Cash & Carry Opublikowano: 10 czerwca 2023 09:33

Po pierwszym etapie konkursu organizowanego przez Transgourmet Foodservice i Selgros dla szkół gastronomicznych z całej Polski, nadszedł czas na emocjonujący finał! Przyszli Szefowie Kuchni zmierzą się już 13 czerwca w Instytucie Kulinarnym Transgourmet, a stawką są atrakcyjne nagrody zarówno dla finalistów konkursu, jak i dla szkół, które reprezentują.

Podobnie jak w poprzedniej edycji, rywalizacja składa się z dwóch etapów. Pierwszy to eliminacje przeprowadzone w formule online, w których uczestnicy mieli za zadanie przedstawić recepturę na danie przy użyciu udka z kurczaka i młodych warzyw. Z kolei zadanie finałowe polega na przygotowaniu dania z kurczaka, szparagów i dowolnego wędzonego produktu.

W finale konkursu, który odbędzie się w Instytucie Kulinarnym Transgourmet, wystąpią:

● Oskar Brzozowski – Zespół Szkół Przemysłu Spożywczego w Kielcach

● Antoni Hubert – Zespół Szkół Ponadpodstawowych w Słupsku

● Przemysław Kapusta - Zespół Szkół Gospodarczych im. M. Spytka Ligęzy w Rzeszowie

● Kamil Mazur – Zespół Szkół Gospodarczych im. M. Spytka Ligęzy w Rzeszowie

● Antoni Nowakowski – Zespół Szkół Gastronomicznych im. Prof. E. Pijanowskiego w Warszawie

● Bartłomiej Swiergal – Powiatowy Zespół Szkół Ponadpodstawowych im. Jerzego Siwińskiego w Legionowie

● Patrycja Szczepaniak - Zespół Szkół Gospodarczych im. M. Spytka Ligęzy w Rzeszowie

● Michał Świątkowski – Zespół Szkół Gastronomicznych nr 2 im. Prof. O. Bujwida w Krakowie

● Antoni Waligóra – Zespół Szkół Przemysłu Spożywczego im. J. J. Śniadeckich w Poznaniu

Do kogo powędruje statuetka zwycięzcy i puchar dla szkoły? Przekonamy się już we wtorek 13 czerwca, w Instytucie Kulinarnym Transgourmet.

Zwycięzca finału zostanie nagrodzony miesięcznym stażem pod okiem Ekspertów i Trenerów Instytutu Kulinarnego Transgourmet. Organizatorzy przewidzieli również nagrodę pieniężną w wysokości 3000 zł oraz bony na zakupy w Selgros o wartości 5000 zł dla szkoły zwycięzcy.

Zmagania młodych Kucharzy będzie można śledzić na profilach Instytutu Kulinarnego Transgourmet na Instagramie oraz na Facebook'u.

Nie przegap najważniejszych wiadomości

Horeca Trends - Google News Obserwuj nas w Google News
Podobał się artykuł? Podziel się!