David Gaboriaud objął stanowisko Szefa Kreatywnego w Belvedere Catering by Design. Będzie odpowiadać za kreacje kulinarne na wszelkiego typu wydarzeniach obsługiwanych przez Belvedere, za nadanie im nowego, autorskiego wymiaru i świeżości oraz zarządzanie zespołem kucharzy.
David Gaboriaud ma francusko – polskie korzenie, od dzieciństwa miał możliwość poznawania kultur i zgłębiania kulinariów obu krajów swoich rodziców. Znakomicie orientuje się w najnowszych trendach i nieustannie głodny jest nowych smaków. Jego drugą pasją są podróże do różnych zakątków świata w poszukiwaniu inspiracji do swoich potraw. Podczas tworzenia menu w Belvedere Catering by Design kulinarną wiedzę czerpać będzie zatem nie tylko z francuskiej czy polskiej kuchni, którą bardzo ceni, ale z całego świata.
Zobacza również: David Gaboriaud: cena ma znaczenie dla gości lokalu
David ma niemałe doświadczenie w przygotowaniu opraw kulinarnych na imprezy, warsztaty i pokazy live cooking dla firm oraz osób prywatnych. Do najbardziej spektakularnych wydarzeń poprowadzonych przez niego należą przyrządzenie i serwowanie kolacji w Ambasadzie Francuskiej podczas akcji „Goût de France”, przygotowanie i prowadzenie pokazów z francuskim profesorem Hervé This, twórcą kuchni molekularnej oraz ze znanymi szefami kuchni wyróżnionych gwiazdkami Michelin takimi jak: Pierre Gagnaire, Alain Passard czy Andrea Camastra.
David jest znaną postacią w świecie gastronomii, między innymi z programów telewizyjnych takich jak „David w Europie” czy „Bitwa na Smaki” w Kuchni+. Od kilku lat regularnie gotuje w kuchni programu śniadaniowego „Dzień dobry TVN”. Od 3 lat zasiada w jury konkursu „Kukbuk poleca”, promującego lokalne i sezonowe produkty oraz żywność wytwarzaną przez rzemieślników i małych producentów w Polsce.
Materiał chroniony prawem autorskim - zasady przedruków określa regulamin.