Partnerzy portalu
Dining Week również U Fukiera. Z czego składają się 5-daniowe menu Gessler i Burnickiego? Szefem kuchni w Restauracji U Fukiera jest Patryk Burnicki. Fot. Restauracja U Fukiera Magda Gessler/Facebook

Dining Week również U Fukiera. Z czego składają się 5-daniowe menu Gessler i Burnickiego?

Autor: KG/horecatrends Data: 02 lipca 2022 08:50

Dining Week rusza 6 lipca i potrwa do końca miesiąca. Dwa 5-daniowe menu na festiwal stworzyli Magda Gessler i szef kuchni U Fukiera Patryk Burnicki.

W menu B (mięsnym) Restauracji U Fukiera na Dining Week znalazły się m.in.:
- ogon wołowy/ consomme/ podgrzybki/ pieprz syczuański; 
- wątroba drobiowa/ armaniak/śliwka/ gruszka; 
- sola/borowiki/ białe wino/ ser Bursztyn 24-mce;
- wołowina/ kiszona kapusta/ suszone borowiki/ demi glace/ pieprz zielony.

W menu A z rybą U Fukiera przygotowało m.in. kasza pęczak/ ouzo/ pomidor malinowy/ czarnuszka czy sola/ borowiki/ białe wino/ ser Bursztyn 24-mce.

Restauracja, bar, kawiarnia - szukasz lokalu do wynajęcia lub na sprzedaż? Zobacz oferty na PropertyStock.pl

Deserem w menu A i B jest wiśnia/ czarna porzeczka/ malina/ wino czerwone/ migdały/ amaretto. 

Restauracja powita gości ambuse-bouche.

Czytaj też Amuse-bouche - bohaterem tej edycji Dinig Week

Podobał się artykuł? Podziel się!

dodaj komentarz