Dining Week rusza 6 lipca i potrwa do końca miesiąca. Dwa 5-daniowe menu na festiwal stworzyli Magda Gessler i szef kuchni U Fukiera Patryk Burnicki.
W menu B (mięsnym) Restauracji U Fukiera na Dining Week znalazły się m.in.:
- ogon wołowy/ consomme/ podgrzybki/ pieprz syczuański;
- wątroba drobiowa/ armaniak/śliwka/ gruszka;
- sola/borowiki/ białe wino/ ser Bursztyn 24-mce;
- wołowina/ kiszona kapusta/ suszone borowiki/ demi glace/ pieprz zielony.
W menu A z rybą U Fukiera przygotowało m.in. kasza pęczak/ ouzo/ pomidor malinowy/ czarnuszka czy sola/ borowiki/ białe wino/ ser Bursztyn 24-mce.
Deserem w menu A i B jest wiśnia/ czarna porzeczka/ malina/ wino czerwone/ migdały/ amaretto.
Restauracja powita gości ambuse-bouche.
Materiał chroniony prawem autorskim - zasady przedruków określa regulamin.