×

Subskrybuj newsletter
horecatrends.pl

Zamów newsletter z najciekawszymi i najlepszymi tekstami portalu.
Podaj poprawny adres e-mail
  • Musisz zaznaczyć to pole
Partnerzy portalu
Ekspert: nie ma co liczyć na etat w sektorze HoReCa
Krzysztof Inglot, prezes Personnel Service, przyznał w rozmowie z Money.pl, że jest sporo ofert pracy w sektorze HoReCa, ale pracownik nie ma co liczyć na umowę o pracę / fot. unsplash

Ekspert: nie ma co liczyć na etat w sektorze HoReCa

Autor: Money.pl Data: 17 maja 2021 16:36

Krzysztof Inglot, prezes Personnel Service, przyznał w rozmowie z Money.pl, że jest sporo ofert pracy w sektorze HoReCa, ale pracownik nie ma co liczyć na umowę o pracę.

Zdaniem eksperta branża gastronomiczna i hotelarska potrzebuje rąk do pracy i chętnie zatrudnia, ale nie na umowę o pracę.

– W hotelarstwie czy gastronomii jest praca "od ręki", ale jeśli przyjdzie kandydat z informacją, że chce umowę o pracę, to raczej zostanie wyśmiany – powiedział w rozmowie z Money.pl Krzysztof Inglot, prezes Personnel Service.

Restauracja, bar, kawiarnia - szukasz lokalu do wynajęcia lub na sprzedaż? Zobacz oferty na PropertyStock.pl

 – W branży nie ma chęci na długotrwałe zobowiązania finansowe, bo nie wiadomo co będzie za rok czy dwa. Na umowę o pracę nie ma co liczyć – dodał ekspert. 

Czytaj więcej: Money.pl

Nie przegap najważniejszych wiadomości

Horeca Trends - Google News Obserwuj nas w Google News
Podobał się artykuł? Podziel się!

dodaj komentarz