Do 3 lipca szef kuchni restauracji Epoka Marcin Przybysz będzie serwował na Nocnym Markecie fine dinigowe menu. Street diningiem Przybysz chce odczarować fine dining, który ''w Polsce kojarzy się z czymś sztywnym, a wcale tak nie jest''.
W menu pop-upu restauracji Epoka i szefa kuchni Marcina Przybysza na Nocnym Markecie znalazły się m.in.:
- królik z pistacjami 34 zł;
- trufle po włoski 39 zł;
- befsztyk tatarski 37 zł;
- ostrygi smażone 17 zł;
- szparagi po holenderski 50 zł;
- homar po amerykańsku 65 zł.
Street dining Epoka X Nocny Market trwa do niedzieli 3 czerwca, ale jak poinformował szef Marcin Przybysz: kto nie zdąży przyjść do niedzieli, będzie mógł zjeść dania z tego menu na ogródku restauracji Epoka do końca września.
Materiał chroniony prawem autorskim - zasady przedruków określa regulamin.