Partnerzy portalu
Fine Dining Week: ruszyły rezerwacje w ramach siódmej edycji festiwalu

Fine Dining Week: ruszyły rezerwacje w ramach siódmej edycji festiwalu

Od 28 sierpnia do 11 września odbędzie się siódma edycja Fine Dining Week, festiwalu sztuki restauracyjnej, znakomitych szefów kuchni i doskonałych składników. Wydarzenie odbędzie się w jedenastu miastach, w tym premierowo w Szczecinie i po raz drugi na Śląsku. Pięciodaniowe menu degustacyjne można już rezerwować w cenie 129 zł za osobę

Autor: www.horecatrends.pl Data: 12 sierpnia 2019 14:08

W tej edycji wezmą udział najlepsze restauracje z Warszawy, Krakowa, Wrocławia, Śląska, Łodzi, Trójmiasta, Poznania i Szczecina.

- Cieszymy się, że Goście coraz częściej otwierają się na nowe doświadczenia restauracyjne. Po dwóch latach działalności, festiwal stał się najpopularniejszym wydarzeniem sceny fine dining w Polsce i na świecie, które z każdą edycją rośnie w siłę. Zimą przekroczyliśmy magiczny wynik 10 000 Gości w jednej edycji. Teraz liczymy na 13 000 - mówi organizator festiwalu, Paweł Światczyński.

Stoliki można rezerwować od 9 sierpnia, aż do przedostatniego dnia wydarzenia, czyli 10 września. System rezerwacji pozwala na pełne wpisanie się festiwalu w ideę zero waste. Każdego dnia restauracje otrzymują od organizatorów informację o liczbie Gości wraz z wybranym przez nich menu na kolejny dzień. Dzięki temu Chefowie Kuchni mogą zaplanować zakupy, odpowiadające zapotrzebowaniu. Marnowanie jedzenia jest więc ograniczone do minimum. To podejście to naturalna kontynuacja misji #SzanujJedzenie, zapoczątkowanej wiosną tego roku, podczas wizyty Massimo Bottury w Polsce. Jeden z najsłynniejszych Chefów Kuchni na świecie, jest wspólnie z marką Grundig, twórcą idei #RespectFood.

Nadrzędnym celem festiwalu jest promocja oraz wspieranie rozwoju polskiej sceny restauracyjnej, a także edukowanie Gości o idei fine dining, czyli sztuki restauracyjnej na najwyższym poziomie, od wysokiej jakości składników, poprzez precyzyjnie dopracowany wygląd dania, po elegancko przygotowane stoły i profesjonalną obsługę kelnerską.

Fine Dining Week odbędzie się po raz drugi w regionie śląskim: w Katowicach, Gliwicach oraz Bielsku-Białej (łącznie 7 restauracji): 

- Cadenza (Katowice)

- Dworek New Restaurant (Bielsko-Biała)

- ISTO (Katowice)

- MOODRO Restaurant  (Katowice)

- Pastamore (Bielsko-Biała)

- PLADO (Gliwice)

- Villa Gardena (Katowice).

SŁOWA KLUCZOWE

Podobał się artykuł? Podziel się!

dodaj komentarz

Drodzy Użytkownicy!

W związku z odwiedzaniem naszych serwisów internetowych przetwarzamy Twój adres IP, pliki cookies i podobne dane nt. aktywności lub urządzeń użytkownika. Jeżeli dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, wówczas będą traktowane jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administratora tych danych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz w Polityce Prywatności pod tym linkiem.

Jeżeli korzystasz także z innych usług dostępnych za pośrednictwem naszych serwisów, przetwarzamy też Twoje dane osobowe podane przy zakładaniu konta, rejestracji na eventy, zamawianiu prenumeraty, newslettera, alertów oraz usług online (w tym Strefy Premium, raportów, rankingów lub licencji na przedruki).

Administratorów tych danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz również w Polityce Prywatności pod tym linkiem. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci szereg gwarancji i praw, a przede wszystkim prawo do sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych. Prawa te będą przez nas bezwzględnie przestrzegane. Jeżeli więc nie zgadzasz się z naszą oceną niezbędności przetwarzania Twoich danych lub masz inne zastrzeżenia w tym zakresie, koniecznie zgłoś sprzeciw lub prześlij nam swoje zastrzeżenia pod adres odo@ptwp.pl.

Zarząd PTWP-ONLINE Sp. z o.o.