Partnerzy portalu
Gardens by Fort stawia na Fine Dining Gardens by Fort stawia na comfort food/fot. materiały prasowe

Gardens by Fort stawia na Fine Dining

Autor: www.horecatrends.pl Data: 22 listopada 2021 13:24

W historycznym Forcie Mokotów na początku września 2021 r. otwarto nową restaurację Gardens by Fort. W menu znajdują się zarówno dania mięsne, kuchnia wegańska, jak i wegetariańska, inspirowana Azją oraz smakami z innych zakątków świata.

Menu restauracji skomponowane jest w taki sposób, aby każdy mógł znaleźć coś dla siebie: ryby, owoce morza, dania mięsne  czy warzywne, które coraz bardziej zyskują na popularności - mówi Katarzyna Wiśniewska managerka lokalu.

Nasza kuchnia czerpie inspiracje z założeń Fine Diningu i zgodnie z tą filozofią podchodzimy do gotowania z wysoką dbałością o każdy szczegół. Warto zaznaczyć że wykorzystujemy produkty które nie są obce większości z nas np. szalotka, burak, cukinia, czy też sałata rzymska. Ponadto za pomocą ziół i przypraw azjatyckich, staramy się pokazać, że nawet zwyczajny ziemniak może smakować i wyglądać zupełnie inaczej. W ten sposób dostarczamy naszym gościom nowych doznań smakowych i wizualnych. – podkreśla szef kuchni Gardens by Fort Kamil Rabczyński.

Restauracja, bar, kawiarnia - szukasz lokalu do wynajęcia lub na sprzedaż? Zobacz oferty na PropertyStock.pl

Podążając za trendami, jedzenie ma być kolorowe pełne warzyw i owoców, a desery niekoniecznie tylko słodkie. W sezonie jesienno-zimowym szef kuchni poleca potrawy wysokobiałkowe i wysoko odżywcze, gdyż jedzenie o tej porze roku powinno być przede wszystkim sycące.

Pozycje z karty, które cieszą się teraz największym zainteresowaniem to: tatar z tuńczyka z wakame, tajską bazylią i marakują; grillowany stek z tuńczyka w glazurze z teriyaki, comber jagnięcy, czy jabłko w trzech odsłonach.

 

 

 

 

Podobał się artykuł? Podziel się!

dodaj komentarz